DSZ heeft weinig moeite met Unitas'28

BOVEN - LEEUWEN - In een niet al te opwindende wedstrijd heeft DSZ een relatief makkelijke overwinning geboekt op Unitas'28.

De wedstrijd begon van beide partijen slordig. Er werd veel balverlies geleden waardoor het spel zich voornamelijk op het middenveld afspeelde. Enig gevaar daarin waren afstandsschoten van Laurens van Dreumel en Bram Van Baren en er wordt een kopbal van de lijn gehaald. Pas na zo'n 20 minuten wordt DSZ duidelijk sterker en heeft meer en langer balbezit. Unitas hanteert veelal de lange bal die vrij eenvoudig door de verdediging van DSZ opgepakt kan worden. Vervolgens wordt er goed opgebouwd via de beide flanken. Luuk Derks en Thijs van Dreumel kunnen regelmatig opkomen en staan geregeld aan de basis van een aanval. Maar ook DSZ kan niet voldoende doordrukken op de juiste momenten waardoor een ruststand van 0-0 een logische leek. Maar 2 minuten voor de pauze kreeg Unitas een vrije trap te nemen net buiten het strafschopgebied. Mede gehinderd door de zon verdwijnt de bal direct over keeper Paul van Hees in het doel. Geheel tegen de verhouding in scoort Unitas in hun eerste gevaarlijke situatie voor het doel van DSZ. Gelukkig kan DSZ dat 1 minuut later alweer rechttrekken. Een snel uitgevoerde vrije trap door Luuk Derks kan door Laurens van Dreumel met veel gevoel over de keeper van Unitas heen worden gekopt. Ruststand 1-1.

De goede lijn wordt door DSZ in de tweede helft doorgetrokken. Uit een vrije trap na 5 minuten blijft de bal hangen in de zestien, Unitas weet de bal daar niet weg te krijgen. Daan Smits die na een lange blessureperiode weer in de basis start weet hier wel raad mee. Hij schiet in een wirwar van spelers de 2-1 binnen. Even Later wordt een mooie combinatie tussen Jasper en Laurens van Dreumel niet afgerond en een mooie steekbal van Lars Spanbroek op Maarten van Dreumel wordt voorlangs geschoten. In het laatste kwartier heeft DSZ de mogelijkheid om via snelle uitbraken de score te verhogen waaronder een schot van Pim van Wolferen die de keeper nog net over de lat kan tillen. In de gehele tweede helft weet Unitas hier maar 2 kleine kansen tegenover te stellen. Acht minuten voor het eind stuurt Bram van Baren Maarten van Dreumel de diepte in. Hij probeert de keeper te omspelen maar deze weet hem alleen te stoppen door middel van een overtreding. Maarten gaat zelf achter de bal staan en schiet beheerst binnen. De 3-1 was nog niet de einduitslag. Jasper van Dreumel zet ver in blessuretijd met een solo 4 verdedigers van Unitas te kijk en passeert daarna ook de doelman. Het wordt uiteindelijk 4-1. Een goede overwinning waardoor DSZ volop mee blijft doen voor een plaats om promotie.

Opstelling DSZ 1:
Doel: Paul van Hees
Verdediging: Luuk Derks, Daan Smits, Thijs van Dreumel, Pim van Wolferen.
Middenveld: Bram van Baren, Laurens van Dreumel, Dennis Janssen
Aanval: Lars Spanbroek (65 Jesper van Cleef), Jasper van Dreumel, Maarten van Dreumel