Challenge Heren 1 stelt tweede positie veilig

BEUNINGEN - Afgelopen zaterdag was het aan de U14 en de heren 1 van Challenge om de laatste thuiswedstrijden van dit seizoen te spelen. Met winst konden de mannen van de heren 1 de tweede positie achter kampioen Red Giants veiligstellen.

Heren 1
Nadat er afgelopen week in Zeewolde van De Snipers in extremis werd gewonnen, waren deze week de mannen van Basketiers '71 aan de beurt. De vorige wedstrijd tegen het team uit Zevenaar werd met 59-55 verloren. In deze wedstrijd mistte het team van Challenge de scherpte in aanvallend opzicht, de verdediging stond daarentegen als een huis. Een taaie tegenstander, zo wist men in Beuningen. In de eerste minuten van de wedstrijd bleek het team uit Zevenaar nog niet helemaal wakker en nam Challenge een 15-6 leiding. In het tweede kwart kwam Basketiers '71 al een stuk beter voor de dag en wist het tot een achterstand van 6 punten te komen. Echter was het verschil bij rust alweer gegroeid naar 10 punten(32-22). Na rust speelde Challenge slordiger, maar wist Basketiers hier niet van te profiteren, het verschil tussen de teams bleef ongeveer 10 punten. Challenge wist deze wedstrijd dan uiteindelijk ook te winnen met 64-51. Topscorer aan de kant van Challenge was Coen, met 22 punten.

Challenge heren 1 speelt op vrijdag 3 mei de laatste competitiewedstrijd van het seizoen. Er wordt tegen Amical in Enschede gespeeld.

U14
De jongens van de U14 speelde zaterdag hun laatste wedstrijd van het seizoen. Tower Jumpers uit Barneveld kwam op bezoek. Dit team had tot aan de wedstrijd tegen de jongens van Challenge nog geen wedstrijd verloren en stond bovenaan de competitie. De jongens van Challenge streden hard, maar wisten helaas niet te winnen. Wél werden er 22 punten gescoord! Tower Jumpers keerde huiswaarts met de overwinning.

Lijkt je basketbal een leuke sport en zou je graag een keer mee willen komen trainen of wil je meer weten over Challenge? Kijk dan op www.challengebeuningen.nl of mail naar tc@challengebeuningen.nl.