Logo demaasenwaler.nl
Foto: Ronald Hoogendoorn

Winssen samen in beweging

  Sport

WINSSEN - Veel mensen in Nederland hebben een verhoogd risico op een chronische aandoening als hart- en vaatziekte, diabetes of COPD. Voor veel van hen is er een effectief en gratis medicijn binnen handbereik: meer beweging. Helaas vinden veel mensen het lastig om in beweging te komen. Daarom organiseren de huisartsenpraktijk en de fysiotherapeuten van Winssen, in samenwerking met de buurtsportcoach van Beuningen Samen in Beweging, de Nationale Diabetes Challenge voor inwoners van Winssen.

Niet alleen voor diabetici

De Nationale Diabetes Challenge (NDC) is een 20 weken durend wandelevenement dat de kwaliteit van leven van mensen met diabetes verbetert. Ondertussen is het duidelijk dat de meeste mensen met een verhoogd risico op een chronische aandoening hier ook baat bij hebben. Dus niet alleen mensen met suikerziekte. Lokale zorg- en sportprofessionals trainen samen met de deelnemers voor de finaleweek, die van 25 t/m 28 september 2019 plaatsvindt. Het doel van deze week is om vier dagen achtereen te wandelen, waarvan de finale dag plaatsvindt in Den Haag. Dan wordt er met alle deelnemers uit het land gewandeld.

De wandelingen

In Winssen start de training vanaf 9 mei. Deelnemers wandelen wekelijks – onder begeleiding van minimaal een fysiotherapeut, praktijkondersteuner of huisarts - van 18.15 - 19.15 uur. Doel is om eind september mee te doen aan een landelijke wandelvierdaagse van de NDC. Er wordt rekening gehouden met ieders niveau. De intensiteit van de wandelingen wordt langzaam opgebouwd. Deelnamekosten zijn €15,- per persoon, excl. reiskosten voor de finaledag in Den Haag.

Informatie
Voor meer informatie en opgeven kunt u terecht bij de huisartsenpraktijk Winssen, 0487-521418 of bij de fysiotherapeutenpraktijk 0487 52 40 24, mail@fysio-winssen.nl

Meedoen?

Kijk op https://www.nationalediabeteschallenge.nl/winssensameninbeweging
Meer weten over bewegen met diabetes? Kijk op www.bvdgf.org

Meer berichten