Logo demaasenwaler.nl
Annet Auwens, Edwin de Lang, François Verschuure en Renske van Dijk.
Annet Auwens, Edwin de Lang, François Verschuure en Renske van Dijk. (Foto: CV De Plèkkers)

Jubileumloop DijkenSport.nl is het langst in Alphen

  Sport

MAAS EN WAAL – DijkenSport.nl bestaat 20 jaar en viert dit met onder meer een jubileumloop voor hardlopers én wandelaars op zondag 2 juni. Deelnemers kunnen kiezen uit de 42,2 km van de Maas en Waal Marathon (ook voor estafetteteams), de 21,1 km van de halve marathon en kortere familiewandelingen. Wandelaars lopen hun afstand in tegenovergestelde richting van de hardlopers. Het parcours van de marathon loopt door Appeltern, Altforst, Maasbommel en Alphen. In de aanloop naar 2 juni belichten we in een vierdelige serie elk doorkomstdorp. Deze week Alphen.

Runderen op de route

Alphen is natuurlijk bekend van het populaire Pleinpop en de succesvolle verlichte carnavalsoptocht. Renske van Dijk van Carnavalsvereniging De Plèkkers, die zorgt voor een veilige en gastvrije doorkomst, roemt ook andere highlights van het bruisende dorp: 'We zijn rijk aan mooie natuur. Daar loopt ook het afwisselende parcours doorheen. Door de ontzanding is een mooi natuurgebied ontstaan met een prachtige uitkijk op de molen. De lopers komen hier tevens ook de Galloway runderen tegen. Ook hebben we landelijke bekendheid gekregen door de archeologische vondsten.'
In Alphen is het mooi om te zien hoe de jongeren de kennis en ervaring van de ouderen overnemen en de inwoners hebben zorg voor elkaar. Dorpsplatform SLAG heeft het SLAG-busje en de Klusaanhanger. Verder is er Lunchroom/Atelier 'Bij van alles 'n bietje' die ook als leerplek fungeert van zorgboerderij 'De Wettering'.
Dat Alphen bruist, zal ook blijken op 2 juni. Bij Brasserie 't Anker is het zesde wisselpunt van de estafette-marathon. Daar treedt in elk geval Smartlappenkoor 't Anker op en ook onderweg is er muziek. Renske: 'We hebben veel vrijwilligers nodig, want de wandelaars en hardlopers zijn het langst in Alphen. Vrijwilligers om mee te helpen zijn daarom van harte welkom. Samen met alle andere Alphenaren willen we van 2 juni een feestelijke 'loopzondag' maken. Ideeën om de route op te vrolijken zijn uiteraard ook welkom.'

Kijk voor meer informatie en voordelig voorinschrijven op: www.dijkensport.nl. Aanmelding vrijwilligers: plekkersalphen@gmail.com.

Meer berichten