Afbeelding
Foto: Lewabo Lions

Lewabo Lions op stoom

Sport

BENEDEN-LEEUWEN - Na een flitsende start op de eerste competitiedag, moesten de heren van de Lewabo Huismangroep het dit maal opnemen tegen HealthCity Arnolduspark uit Hoofddorp. Lewabo komt op de mooie maar koude zondag 14 april aan de start met Thiemo de Bakker, Justin Eleveld, Jesper de Jong, Remko de Rijke en Stefan Wauters.

Stipt om 12.00 uur vangen de wedstrijden weer aan. Eleveld start op baan 1 tegen Stefan Bergman. Eleveld was oppermachtig en trok de wedstrijd rap met 6-1 6-1 naar zich toe. Remko de Rijke mag beginnen op baan 2 tegen Patrick Elias. De eerste set gaat relatief snel naar Lewabo. In de tweede set kijkt De Rijke aan tegen een 5-2 achterstand maar weet deze stand door geweldig tennis om te keren naar een 7-5 overwinning en haalt daarmee het tweede punt binnen voor Lewabo.

Vervolgens start Jesper de Jong tegen Germain Gigounon. De eerste set is met 6-4 voor De Jong en de tweede met 6-4 voor de speler uit Hooddorp. In de derde set komt Jesper de Jong snel met 4-0 achter, maar komt uiteindelijk terug tot 4-4. Na een aantal weergaloze games kan de 18-jarige De Jong de set met 7-5 naar zich toetrekken en wint daarmee de wedstrijd. Stefan Wauters treedt aan tegen de voormalig tennisprof Dennis van Scheppingen. In de eerste set was het nog een spannende wedstrijd die Wauters uiteindelijk met 6-4 naar zich toe kon trekken. De tweede set ging razendsnel en waarmee de wedstrijd eindigde in een 6-4 6-0 overwinning voor Stefan Wauters. De dubbels speelden in de opstelling :De Rijke/Wauters - Bergman/EliasEleveld/De Baker - Van Scheppingen/Gigounon. De Rijke en Wauters trokken in een spannende wedstrijd met 7-5 en 6-4 aan het langste eind. Het koppel De Bakker en Eleveld hadden een driesetter nodig om met 6-3 4-6 en 10-5 te winnen van het duo van Arnolduspark. Op deze mooie tweede competitiedag bleven de Lewabo Lions dus ongeslagen en konden ze 6 gewonnen wedstrijden op het scorebord bijschrijven.

Met deze prachtige overwinning heeft de Lewabo Huismangroep nu de koppositie in de Eredivisie.