DSZ 1 stopt zegereeks van Niftrik 1

Sport

BOVEN-LEEUWEN - DSZ heeft de zegereeks van 7 wedstrijden van Niftrik gestopt en is in de competitie het team gepasseerd. In een mooie wedstrijd was DSZ veel sterker dan de gasten en poetste daarmee ook gelijk het grote verlies van enkele weken geleden in de uitwedstrijd in Niftrik weg.

In een zonovergoten Boven-Leeuwen begon DSZ fel aan de wedstrijd. Aan de blessuregolf die team het gehele seizoen parten speelde lijkt een einde te zijn gekomen. De achterhoede met Thijs van Dreumel, Jesper van Cleef, Pim van Wolferen en Luuk Derks is steeds meer op elkaar ingespeeld waardoor er meer vertrouwen gekomen in het team. Het snelle middenveld krijgt daardoor veel meer de ruimte en de mogelijkheid om aanvallend te spelen wat ook weer in deze wedstrijd weer duidelijk was. Ondanks dat er maar 1 keer is gescoord was het voor het thuispubliek een prachtige wedstrijd om te bekijken. Zeker in de beginfase creëert DSZ veel mogelijkheden. Niftrik stelt daar bar weinig tegenover. Een kans verdwijnt in het zijnet en keeper Paul van Hees verrichte een prachtige redding op een afstandsschot. Voor DSZ waren o.a. Roy Peters met een afstandsschot, Lars Spanbroek met intikkertjes en Bram van Baren met een lob dichtbij een doelpunt. Na 32 minuten belande een vrije trap van 30 mtr van Bram van Baren hard op de lat en niet veel later wordt hij gevloerd in het strafschopgebied. Jasper van Dreumel blijft in die situatie zoals gebruikelijk de rust zelve en benut de penalty. Ruststand 1-0 in wedstrijd waarin DSZ goed combineert en Niftrik het grootste deel van de tijd geen kans gunt.

De tweede helft is het spel wat meer in evenwicht. DSZ kruipt even door het oog van de naald wanneer Niftrik 3 corners op rij krijgt. Een daarvan redt Luuk Derks van de lijn en de daaropvolgende corner wordt door Niftrik op de lat gekopt. Het spel golft op en neer waarbij Niftrik gevaarlijk kan uitbreken maar niet bij machte is om hun spitsen te bereiken. DSZ heeft goede grip op het middenveld waar Dennis Janssen als stofzuiger fungeert. Het levert veel balbezit op en ook kansen. Er volgen helaas niet meer doelpunten voor DSZ en de verdediging heeft voor het eerst dit seizoen de nul gehouden! Je ziet het team met de week groeien en kan uitzien naar een mooie eindspurt in de competitie. De komende weken zijn er veel onderlinge duels tussen de teams bovenin de competitie waardoor er veel kan gebeuren. Niet alleen de spelers van DSZ waren winnaar in deze spannende wedstrijd maar ook de vele toeschouwers gingen na een enerverende wedstrijd met een goed gevoel naar huis.