Afbeelding
Foto: Gemeente West Maas en Waal

Nieuwe toekomst voor Leones op deels dezelfde locatie

Sport

BENEDEN LEEUWEN – Leones kan een nieuwe toekomst tegemoet zien en toch op het huidige sportpark blijven. Wel neemt de club afscheid van het huidige hoofdveld, daar komen woningen.

Met de plannen die club zelf gaat uitvoeren samen met de bedrijven OGM Van den Bosch en H&S Coldstore komen er 21 woningen op de plek van wat nu nog het hoofdveld is. Daarnaast hebben de genoemde bedrijven al gronden verworven die naast het hoofdveld liggen waar nog eens 24 woningen gebouwd kunnen worden. Het verlies van één veld wordt gecompenseerd door de aanleg van een kunstgrasveld dat in tegenstelling tot natuurgrasvelden doorlopend bespeeld kan worden. Ook komt er een nieuwe kantine, kleedkamers en een tribune. Ook de hoofdingang moet verlegd worden. De kleedkamers worden bekostigd door de gemeente en de rest moet de Leones zelf betalen.

Om één en ander financieel mogelijk te maken draagt de gemeente het eigendom van het hoofdveld over aan Leones. Zij kunnen met het geld dat zij verdienen met de verkoop ervan aan de bouwbedrijven de nieuwe accommodatie bekostigen. De onderhoudsvergoeding die de gemeente betaalt per veld zou ondanks het feit dat er een veld minder is toch gelijk moeten blijven zo vraagt Leones de gemeente. Reden hiervoor is dat zij zelf verantwoordelijk zijn voor de hoge kosten van het kunstgrasveld. Het college van B&W wil hier in meegaan. Het huidige toegangspad en het trainingsveld komt in handen van de gemeente. Ze hebben die gronden nodig om voor een betere waterafvoer in het gebied, die is op dit moment onvoldoende. Ook kopen ze de huidige kantine aan en bekijken of ze die later kunnen inzetten voor andere doeleinden in de gemeente.

De gemeenteraad moet nog wel akkoord gaan met de plannen.

Door Patrick Huisman