v.l.n.r.: Boy Litjes, Ingrid Seegers en Pepijn van Hulst.
v.l.n.r.: Boy Litjes, Ingrid Seegers en Pepijn van Hulst. Foto: John van Gelder

Subsidie voor nieuwe activiteit in Drutenloop 2019

Sport

DRUTEN - De Drutenloop wordt dit jaar gehouden op zondag 7 april. Het bestuur van het loopevenement streeft naar een verdubbeling van het aantal deelnemers uit de doelgroep twaalf tot en met achttien jaar door de invoering van de 'Storm Buitensport Spektakel Run'. Het initiatief komt voort uit de resultaten van een enquête onder de doelgroep, waaraan 245 jongeren van het Pax Christi College deelnamen.

Het bestuur van de Drutenloop is trots op het hoge percentage jeugdige deelnemers dat meedoet met de Drutenloop. Het blijkt echter moeilijk om ook de wat oudere jeugd bij de Drutenloop te betrekken. Daarom is er in het najaar van 2018 onderzoek verricht. Uit de resultaten komt naar voren dat deze doelgroep behoefte heeft aan een vernieuwende activiteit met meer beleving. Vandaar het kortere hardloopparcours, enkele hindernissen en (opblaasbare) stormbaan.
De uitvoering van dat plan gaat gepaard met extra kosten. Daarvoor krijgen de organisatoren van de gemeente 800 euro. Het college van B&W vindt de subsidie passen in haar collegeprogramma 'Druten daagt uit!', want daarin staat letterlijk: 'Wij stimuleren meer bewegen voor jong en oud. Daarom geven we geld aan projecten en verenigingen die zich richten op meer bewegen voor kinderen en ouderen.'

Inschrijven voor de Drutenloop kan tot en met 4 april. Er kan worden deelgenomen aan de jeugdlopen (500, 1.000 of 2.100 meter), de 5 of 10 kilometer of de halve marathon. Kijk voor meer informatie en inschrijven op: www.drutenloop.nl.

Door Piet Zeeuwen