Logo demaasenwaler.nl

Meisjes B1 neemt 2 punten mee uit Elst

  Sport

ELST - Na de zwaar bevochten punten vorige week tegen Setash stond vandaag wederom een pittige tegenstander op het programma, Gemini uit Elst. Touché bezet samen met beide tegenstanders plek 1, 2 en 3 in de poule en alle drie de teams doen niet veel voor elkaar onder. Gemini had het Setash eerder al moeilijk gemaakt en Touché wist dat het geen makkelijk wedstrijd zou worden vandaag.

In de eerste set vlogen de ballen de meiden letterlijk meteen om de oren. De opdracht om de servicepass onder controle te krijgen faalde jammerlijk, binnen de kortste keren keken de meiden tegen een 11-2 achterstand aan. De thuisploeg in Elst had de smaak duidelijk te pakken en lieten de teugels geen millimeter vieren. Met overmacht won Gemini de set: 25-8.

In de tweede set wist Touché zich gelukkig te herpakken en bleek over veel veerkracht te bezitten; een knappe prestatie van deze groep meiden die sinds september een nieuw team vormen. Vanaf het begin bleef Touché beter bij de les en werd er hard gewerkt. De pass werd stabieler en hierdoor konden de beide spelverdelers de aanvallers, zowel op buiten als op midden, beter bedienen: 22-25. In de derde set waren de rollen weer omgekeerd. Gemini maakte het Touché onverminderd moeilijk en vooral de sterke service was een doorn in het oog van de Dreumelse meiden. Regelmatig was het te moeilijk om de hard en diep geslagen ballen tot een goede opbouw te brengen. Gemini legde veel druk, niet alleen in de service maar ook in de aanval. De derde set ging weer naar de thuisploeg.

In de vierde set bleef Touché enthousiast en dat resulteerde in goed spel. Al werden er ook regelmatig wel wat rommelige en onnodige fouten gemaakt. In een spannende slotfase wist Touché toch de punten op het juiste moment te maken; met 22-25 pakten zij opnieuw setwinst. Een vijfde set moest worden gespeeld.

Onder de ogen van een volle en enthousiaste tribune, en de nodige meegereisde Dreumelse supporters ging de meiden voortvarend van start. Het was wel duidelijk dat beide teams zeer aan elkaar gewaagd waren, maar opnieuw was het Gemini dat op het juiste moment de druk kon leggen. Zij pakte die eerste belangrijke voorsprong van 8-6 bij de veldwissel. Hierna kwam Touché niet meer in het spel. Ondanks de oppeppende time outs rook de thuisploeg de overwinning en bracht haar aanvallers in stelling. Vooral de middenaanval bij Gemini was gevaarlijk. Touché kwam net even te kort in de slotfase van de wedstrijd en moest de winst uiteindelijk afgeven: 15-11.

Volgende week speelt Touché thuis om 15.30 uur tegen Volamie, hopelijk weer een wedstrijd om even wat adem te halen.

Miniteams

Zondag reisden de drie miniteams van niveau 2 en 3 af naar Bemmel. Er werd een erg leuk en sportief toernooi gespeeld door alle drie de teams, vooral in de onderlinge samenwerking. Van allebei de teams niveau 3 waren drie spelers aanwezig. Gelukkig werden twee van de drie wedstrijden op verschillende tijden gespeeld, waardoor Twan, Luuk, Jayson en Mirna over en weer bij konden springen om te zorgen dat er toch vier spelers in het veld stonden.

Eén wedstrijd werd wel gelijktijdig gespeeld, maar op dat moment weer niet het team van niveau 2. Ola en Saar kunnen allebei al goed mee met het hogere niveau en waren bereid een extra wedstrijd met niveau 3 mee te spelen. Dit deden zij heel goed. Al met al werd door geen van de teams een wedstrijd verloren. Team 3.1 en 2.3 hebben beiden twee wedstrijden gewonnen en één gelijk gespeeld. Team 3.2 heeft één wedstrijd gewonnen en twee gelijk gespeeld. Op 10 maart staat het volgende toernooi gepland in Gendt.

Meer berichten