DSZ laat in de slotseconde winst uit handen glippen

OVERASSELT -  Terwijl iedereen bij DSZ dacht de volle winst te hebben binnengehaald stond er na 90 minuten toch een 2-2 gelijkspel op het scorebord. In de 90ste minuut scoort DSZ de bevrijdende 3-1 nadat het net daarvoor de 2-1 had gescoord. De scheidsrechter keurde het doelpunt in eerste instantie goed maar na overleg met de grensrechter van Overasselt kwam hij om onduidelijke reden terug op zijn beslissing. Dat pakte voor DSZ desastreus uit omdat Overasseltse Boys ver in blessuretijd in de allerlaatste seconde uit een corner de 2-2 binnenkopte.

De nummers 2 en 3 van de competitie hadden in de eerste helft veel moeite om het spel te maken. Slordigheden in de passing zorgde voor veel balverlies en spelen op balbezit lukt beide teams niet. Dat resulteerde in een wedstrijd die zich vooral op middenveld afspeelde waarbij de keepers weinig tot iets te doen hadden. In de 26ste minuut kreeg Overasseltse Boys hun grootste kans, een vrije trap werd door keeper Terrell van den Heuvel over de lat getikt. Enkele minuten later had DSZ een voorsprong kunnen nemen. De paal stond een doelpunt uit een vrije trap van Laurens van Dreumel in de weg. De rust werd bereikt met een voorsprong voor de thuisploeg. Een dieptepass valt over de verdediging van DSZ en de rechtsbuiten had weinig moeite om de bal binnen te schieten.

De tweede helft begon DSZ goed. Binnen 5 minuten waren er 3 grote kansen te noteren. Een voorzet van Lars Spanbroek gaat onberoerd voorlangs, een corner van Bram van Baren springt via de lat weer in het veld en een schot van Lars wordt door de keeper gepakt. Overasseltse Boys komt even niet meer in het spel voor. 20 minuten voor tijd komt verdediger Pim van Wolferen met een corner mee naar voren en krijgt de kans met een afstandsschot. Helaas staat de keeper op de juiste plaats. Uiteindelijk krijgt DSZ via een penalty toch waar het recht op had. Nadat Maarten van Dreumel in de zestien werd gevloerd benutte zijn broer Jasper van Dreumel de gegeven penalty. Omdat DSZ bleef domineren en druk hield op de goal van Overasseltse Boys was het niet geheel onverdiend dat ze in de 88ste minuut de voorsprong kwamen. Maarten van Dreumel ziet in een snelle aanval Lars Spanbroek vrij staan en die schiet de bal via het lichaam van de keeper binnen. Helaas weet de ploeg uit Boven-Leeuwen de winst niet over de streep te trekken zoals hierboven is beschreven.

Het venijn zat hem dus in de staart in deze topper die Overasseltse Boys 1 punt opleverde en DSZ 2 punten koste.