Thriller in Dreumel eindigt in nipt verlies

Sport

DREUMEL - Vandaag trof MB1 voor een bomvolle tribune directe concurrent Setash MB1 uit Huissen. Twee keer eerder troffen beide teams elkaar waarbij Setash steeds de sterkere was.

De wedstrijd werd afgetrapt door de mini van de week, Alissa. Met een ferme service opende zij de wedstrijd. De Dreumelse meiden gingen meteen vol gas van start en beide teams legden de lat hoog. Setash wist veel ballen over het midden te scoren; op de tactische ballen in het centrum had Touche geen antwoord; 19-25. In de tweede set kwam Touche veel beter uit de startblokken. Spelverdeelsters Eva Hoogervorst en Inge Verbruggen wisselden elkaar mooi af en leverden knappe setups af naar aanvoerdster Esme van Oort die haar team op sleeptouw nam met haar prachtige aanvallen. Ook Lieke Megens straalde een en al zelfvertrouwen uit op de buitenvleugel en stond lekker aan te vallen. Met 25-17 pakten de meiden de 2e set. De wedstrijd lag weer open.

In ongewijzigde opstelling stoomden de Dreumelse meiden door in de 3e set. Setash was duidelijk onder de indruk en kon het aanvalsgeweld van Touche niet verwerken. Een menige "holy shit" werd er vanuit het kamp van de tegenstander geroepen als er weer een prachtige aanval achterover werd gespeeld. Met 25-15 won Touche met overmacht. Een 2-1 voorsprong stond op het scorebord. Echter, de Huissense ploeg was nog niet verslagen. In de 4e set begonnen zij met een ijzersterke service die Touche niet onder controle kreeg. Al snel keken de meiden tegen een 2-11 achterstand aan, en ondanks keihard werken en knap verdedigend werk van Carmen van den Heuvel kon de wedstrijd niet gekeerd worden. De achterstand was te groot: 19-25.

Een spannende 5e set volgde. Tot 6-6 gingen de beide teams gelijk op. Opnieuw wist Setash te scoren met tactische ballen en servicedruk. Waar de aanval de hele wedstrijd niet geweldig door kwam leek nu wel alles te lukken. Vermoeidheid sloeg toe aan Dreumelse kant en Setash had de langste adem en pakte met 10-15 de overwinnig. Beide teams hebben een prachtige wedstrijd laten zien; echt volleybal, super teamwork met een spannende ontknoping. Volgende week speelt MB1 opnieuw een spannende wedstrijd tegen Gemini MB1, uit in Elst.

Het MA team had plotseling een vrije zaterdag omdat er problemen waren bij de tegenstander. Die meiden mogen volgende week al vroeg naar Malden.