DIO'30 oefent tegen GVV en wint met 5-2

DRUTEN - Door het winterse weer had de KNVB al snel het complete competitie programma afgelast waardoor ook de wedstrijd HAVO – DIO'30 niet is doorgegaan.

In plaats van de topper tussen de nummers 1 en 2 van de derde klasse D speelde DIO'30 een oefenwedstrijd op kunstgras in Geldermalsen tegen vierde klasser GVV. Ten opzichte van de competitiewedstrijd van vorige week tegen Germania had Stijn Lowiessen de plaats in het doel overgenomen van Dennis Amati en Giovanni Leidelmeyer begon in de basis in plaats van Dadier Casal. De thuisploeg kwam vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Uit een van de weinige aanvallen kwam de bal gevaarlijk voor het doel waar hij in het doel werd gegleden door aanvoerder Marcel van der Heijden. DIO'30 was de betere ploeg en de ene na de andere aanval volgde. Giovanni Leidelmeyer was dichtbij de gelijkmaker en ook Bryan Croonen kreeg een aantal kansen. Beiden vonden telkens doelman Timo Beentjes op hun weg.

Na iets meer dan een half uur spelen ging een vrije trap van Luc Verhoeven net over maar een minuut laterwas het toch raak. Giovanni Leidelmeyer speelde Luc Verhoeven vrij en hij schoot de bal onhoudbaar voor de doelman in de hoek, 1-1. Bij de volgende kans van Luc Verhoeven was het weer de doelman die wist te redden.

In de blessuretijd van de eerste helft kwam DIO'30 toch op voorsprong. Bryan Croonen wist nu de doelman te passeren en vervolgens schoot hij de bal in het lege doel. Na de rust was Jesper Kaaks in het veld gekomen voor Juul Janssen en Lars van Mill voor Paul Frenken. De kansen waren weer voornamelijk voor DIO'30. Een kopbal van Dani Bloemberg ging over en Bryan Croonen en Lars van Mill zagen hun inzet gekeerd woorden door de bij GVV ingevallen doelman, Koen Duyx.

Een half uur voor tijd volgde er nog 3 wissels in het elftal van DIO'30. Tom Boerboom, Frenky Ariens en Dadier Casal kwamen in het veld voor Glenn Dibbets, Nick Schierboom en Bryan Croonen. De eerste actie van Dadier Casal, die in zijn woonplaats speelde tegen zijn oude club, leverde meteen een doelpunt op. Na een actie aan de rechterkant wist hij de bal terug te leggen op Dani Bloemberg die vanaf de rand van het strafschopgebied hard raak schoot, 1-3. Een minuut later kwam GVV al weer op 2-3. Weer was het Marcel van der Heijden die wist te scoren. Dadier Casal leek te scoren uit een voorzet van Frenky Ariens, maar doelman wist dat met een reflex te voorkmen. Toch liep DIO'30 in de slotfase nog uit naar 2-5 door 2 doelpunten via de kluts van Dani Bloemberg. Ook waren er nog kansen voor Jesper Kaaks, Luc Verhoeven en Giovanni Leidelmeyer. Met 5-2 boekte DIO'30 een ruime overwinning maar het had zomaar ook veel meer kunnen zijn. Volgende week zondag volgt er weer een thuiswedstrijd in de competitie. Arnhemse Boys komt dan op bezoek op sportprak de Gelenberg.

In de november eindigde de eerdere ontmoeting tussen beide ploegen in een 5-0 overwinning voor DIO'30. Aanvang van de wedstrijd is om 14.00 uur.