DIO'30 hervat competitie met 2-0 winst op Germania

DRUTEN - DIO'30 heeft de eerste wedstrijd na de winterstop verdiend gewonnen van Germania. Het zet daarmee de goede reeks van voor de winterstop voort terwijl het voor Germania al het vijfde verlies op rij is.

De reis naar Manchester tijdens de winterstop heeft voor de ploeg uit Groesbeek dus vooralsnog niet voor de ommekeer gezorgd. Bij DIO'30 3 wijzigingen in de basis opstelling ten opzichte van de laatste wedstrijden voor de winterstop. Jesper Kaaks, Nils Goertz en Joram Pijl ontbraken maar zaten wel op de bank. DIO'30 was in het begin de betere ploeg en zette druk. Het kreeg ook wat kansen. Een voorzet van Dadier Casal verdween bijna in het doel maar doelman Momchil Kolev liet zich niet verrassen. Even later ging een schot van Lars van Mill over. Germania nam daarna de controle op het middenveld over en DIO'30 moest oppassen voor de uitbraken van de Groesbekers. Dat werd niet echt gevaarlijk al viel de bal in kansrijke positie zomaar voor de voeten van Daan de Groot die van schrik ver naast schoot. DIO'30 kwam verder niet in de problemen en wachtte zelf geduldig op een kans. Die kwamen er in de eerste helft nog een paar. Een schot van Lars van Mill werd gepakt door de doelman en Dani Bloemberg kwam er een paar keer door en schoot in de slotfase van de eerste helft op doelman Momchil Kolev. Bij een van de weinige aanvallen van Germania kwam de bal nog gevaarlijk voor het doel van DIO'30, maar die werd door iedereen gemist waardoor het gevaar was geweken.

In de tweede helft was hetzelfde spelbeeld te zien als in de eerste helft al werd DIO'30 steeds gevaarlijker. Na iets meer dan 10 minuten resulteerde dit ook in de openingstreffer. Via Luc Verhoeven kwam de bal bij Dadier Casal die via de binnenkant van de paal raak schoot. Kort daarna de eerste wissel aan de kant van DIO'30. Giovanni Leidelmeyer kwam in het veld voor Bryan Croonen. De volgende kans voor DIO'30 was voor Luc Verhoeven. Zijn schot was niet hard en kon door de Groesbeekse doelman worden gepakt. Zo'n 20 minuten voor tijd kwam DIO'30 op 2-0. Weer was het Luc Verhoeven die Dadier Casal wist te bereiken. De snelle aanvaller nam de bal handig mee en schoot de bal in de verre hoek. Een kwartier voor tijd leek Germania gevaarlijk te worden uit een vrije trap maar Dennis Amati wist de bal in tweede instantie te pakken.

Bij de volgende wissel voor DIO'30 kwam Joram Pijl in het veld voor Lars van Mill. In de slotfase had DIO'30 nog verder uit kunnen lopen. De eerste was een gemiste penalty waaraan een mooie aanval aan vooraf ging. Dadier Casal was er weer eens door en behield het overzicht door de bal breed te leggen op Giovanni Leidelmeyer. Die nam de bal aan en speelde zich vrij. Het schot wat daar op volgde werd door verdediger Daan van Geenen met de hand gekeerd. Dat werd bestraft met een rode kaart en een penalty. Paul Frenken zag zijn inzet vanaf 11 meter echter gepakt worden door de doelman en ook in de rebound ging de bal er niet in. Bij de volgende aanval was Dadier Casal weer gevaarlijk maar weer stond doelman Momchil Kolev een treffer in de weg.

De laatste grote kans was voor Dani Bloemberg die over schoot nadat hij via Dadier Casal en Giovanni Leidelmeyer in balbezit was gekomen. Zo bleef het bij 2-0 en dat is een resultaat waar DIO'30 erg blij mee mag zijn. Havo won met dezelfde cijfers van Arnhemse Boys en zo blijft het onderlinge verschil van 2 punten gehandhaafd. DIO'30 heeft nog wel een wedstrijd meer gespeeld. Komende zondag staat de topper Havo – DIO'30 op het programma. Als het winterse weer geen spelbreker wordt dan wordt er om 14.00 uur afgetrapt in Haalderen. Voor DIO'30 is het zaak om die wedstrijd in ieder geval niet te verliezen om nog volop in de race te blijven voor de titel.