Logo demaasenwaler.nl
Marjolein Buis en haar dubbelpartner Yui Kamiji.
Marjolein Buis en haar dubbelpartner Yui Kamiji. (Foto: Stichting Marjolein Buis Sportief)

Marjolein Buis begint 2019 met dubbeltitel in Australië

  Sport

BENDIGO – Rolstoeltennisster Marjolein Buis (31) heeft de dubbeltitel veroverd tijdens de Bendigo Wheelchair Tennis Open. In de finale was ze met de Japanse Yui Kamiji duidelijk te sterk voor de Britse Lucy Shuker en Manami Tanaka uit Japan: 6-1, 6-1.

Buis en Kamiji wonnen het SuperSeries-toernooi in Bendigo overtuigend. In drie wedstrijden stond het Nederlands/Japanse duo slechts zes games af. Door de extreme temperaturen in de Australische stad werd de eindstrijd na de eerste set onderbroken voor een zogenaamde 'hittepauze', maar dat haalde het als eerste geplaatste koppel niet uit hun ritme. "We hebben heel fijn gespeeld" erkende Buis. "Ik voel me erg op mijn plek in het dubbelspel, daarin komt mijn spel ook het best tot zijn recht."

Kwartfinale
In het enkelspel eindigde het toernooi voor Buis in de kwartfinale. Na een knappe overwinning in de eerste ronde tegen de Chinese Zhenzhen Zhu moest ze haar meerdere erkennen in Zhu's landgenote Hui Min Huang. "Een goede overwinning en een nederlaag tegen een speelster die gewoon beter was.", blikt Buis terug. "Het was een zware loting. Zhu en Huang horen in de top-10 thuis, maar omdat ze weinig internationale toernooien spelen, staan ze allebei veel lager op de wereldranglijst dan hun spel zou rechtvaardigen." (Zhu staat op plaats 18, Huang op plaats 31, red.).

Melbourne
Buis speelt komende week in Craigieburn, een voorstad van Melbourne, de Melbourne Open. In het dubbelspel speelt de Nederlandse met de Duitse Katharina Kruger. De Melbourne Open geldt voor de topspelers als laatste voorbereiding op de Australian Open, die volgende week beginnen. Op het eerste grandslamtoernooi van het jaar dubbelt Buis ook met een Duitse; Sabine Ellerbrock.

Door Robin Wubben

Meer berichten