Logo demaasenwaler.nl
Foto: Brent van Erp

Leones legt trainers vast voor het nieuwe seizoen

  Sport

BENEDEN-LEEUWEN - Martijn Bartels en Arjen Kuijpers zullen volgend seizoen respectievelijk het eerste elftal en het tweede elftal gaan trainen. De twee trainers zien nog veel potentie in de selecties die vorig jaar allebei kampioen wisten te worden.

Bartels, die na zijn eerste jaar bij de club heeft bijgetekend, is positief gestemd over zijn toekomst bij Leones. "Ik heb de stap naar Leones gezet voor de ontwikkeling van mezelf als trainer, nadat ik na drie jaar Union toe was aan een nieuwe uitdaging. Er is in de tussentijd een goed gevoel bij mij ontstaan, ik ben ervan overtuigd dat er nog rek in de groep en in de club zit." De oefenmeester zag in de eerste seizoenshelft hoe zijn team zich knap wist te nestelen in de subtop van de eerste klasse.

Arjen Kuijpers, die het tweede elftal onder zijn hoede gaat nemen, is een oude bekende van Leones. Hij doorliep bijna alle jeugdelftallen als speler, en ook als trainer heeft hij lang meegedraaid in Leeuwen. Kuijpers is nu actief als hoofdtrainer bij SC DIOSA uit Balgoij, nadat hij eerst nog bij onder andere Aquila en Uchta heeft gewerkt. "Ik hoop op een sportieve uitdaging, ik kijk er naar uit om een spelersgroep aan te treffen die op een hoog niveau actief is." Voor Kuijpers was het echter niet gemakkelijk om de keuze te maken. "Ik heb bij SC DIOSA een mooie tijd achter de rug, het is een club waar saamhorigheid en gezelligheid hoog in het vaandel staan. Desondanks heb ik toch gekozen voor de club waar ik begonnen ben." Volgend seizoen zal moeten blijken of ook Kuijpers het tweede elftal goed kan laten meedraaien in de hoofdklasse.

Door Brent van Erp

Meer berichten