Leones wint ook bij HVCH

HEESCH - In de uitwedstrijd bij HVCH in Heesch (bij Oss) heeft Leones alweer de 5e overwinning in 9 duels behaald. De overwinning werd min of meer verwacht omdat HVCH de laatste is in de stand, maar gezien het spel van de gastheren staan ze te laag in stand.

Gedurende de gehele eerste helft was het HVCH die het spel bepaalde, maar het spel was in een te laag tempo om de sterke defensie van Leones echt in problemen te brengen. En als er een kansje was stond doelman Noud Koppers op zijn post met enkele goede reddingen. Aanvallend probeerde Leones wel het tempo er in te brengen, maar de passing was te slordig en werd er dus te vaak balverlies geleden. Het lukte bijna niet om HVCH in problemen te brengen. Pas in de 41e minuut kreeg Leones de eerste corner te nemen. En omdat ook HVCH niet veel kansen wist te creëren was de 1e helft matig. Wat wel in het voordeel van Leones sprak is dat de spelers bleven werken en niet verzaakten om toch te proberen de passing beter te krijgen.

In de 2e helft leek aanvankelijk de 1e helft gekopieerd te gaan worden. Leones bleef slordig in de opbouw en HVCH viel aan. Echter na 10 minuten draaide het spelbeeld nadat Leones op voorsprong was gekomen nadat Joshua Lopez Cuijten de bal veroverde in de defensie van HVCH en vervolgens goed doorging de 16 meter in en knap afrondde. Hierna kreeg Leones meer ruimte in de aanval en hier maakte de ploeg heel goed gebruik van. Zeker toen na 17 minuten Leones uitliep naar 0-2. Bram Kooijmans wist met een mooie diepe cross pass spits Stefan de Jong te bereiken. De sterke en snelle aanvaller speelde zich sterk vrij en wist vervolgens beheerst te scoren. Het geloof bij HVCH leek te verdwijnen en Leones kreeg het gemakkelijker. Er werd nog wel een extra aanvaller ingebracht maar hierdoor kreeg Leones nog meer ruimte om gevaarlijk te worden. Met nog een kwartier te spelen scoorde Stefan de Jong de 0-3 met het mooiste doelpunt. Vanaf links schoof hij de bal in de voeten van Joshua Lopez Cuijten, ging vervolgens zelf door en kreeg de bal mee. Met een mooi schot scoorde hij de 2e van de middag en alweer de 7e van het seizoen. In de slot fase werd HVCH nog enkele malen gevaarlijk maar met prachtige reddingen hield Noud Koppers zijn doel schoon tot in blessure tijd toen Robin Knapp een rebound goed binnen schoot en eindstand op 1-3 bracht.

Na deze overwinning is Leones opgeklommen naar de derde plaats. Zondag a.s. krijgt Leones Rhode op bezoek. De ploeg uit St. Oedenrode staat momenteel 9e en heeft 5 punten minder als Leones. De wedstrijd op sportpak Het Zijvond begint om 14.00 uur.