Uitreiking basishouding en zeilbootdiploma's.
Uitreiking basishouding en zeilbootdiploma's. Foto: Cadans Synchroonzwemmen

Druk zwemweekend bij Cadans Synchroonzwemmen

Sport

BEUNINGEN - De zwemsters van Cadans Synchroonzwemmen hadden een druk zwemweekend. Met twaalf Cadans zwemsters en zeven zwemsters van de samenwerkende club Polar Bears uit Ede ging de Age 2 (12 tot 15 jaar) zaterdag naar Raalte voor hun interregio (landelijke wedstrijd,160 deelnemers).

Hier werd Ilse 14de, Pauline 24ste , Marit 27ste, Ilyana 32ste, Newa 36ste, Esther 40ste, Feija 57ste, Auke 64ste, Sterre 86ste, Lisanne 93ste, Sanne 135ste en Saar in haar eerste wedstrijd in de Age 2 149ste. Feija haalde haar eerste NK limiet en Sterre haar tweede NK limiet. Ook Sterre mag nu naar het NK in juni, samen met de meiden die al twee NK limieten hadden.

Eerder deze maand hebben de Junioren (15 tot 18 jaar) hun interregio gezwommen in Utrecht. Hier werd Pleun 52ste en Zody 84ste. Zody heeft daarmee ook haar eerste limiet gehaald voor het NK junioren in april.

Voor de aanloop categorie was het spannend. Zondag mochten ze diplomazwemmen. Er werd gezwommen voor vier verschillende diploma's waar veertien zwemsters aan deelnamen. Yfke, Yana en Lizzy hebben het basishouding diploma gehaald. Sanne, Evi, Ailynn en Amy hebben zowel het basishouding als zeilbootdiploma gehaald. Hanke heeft haar zeilbootdiploma behaald. Fenne, Mara, Elise, Noa en Fem hebben hun balletbeendiploma gehaald. Susanne heeft het barracudadiploma behaald. Het was extra leuk, omdat ook de burgemeester van Beuningen Daphne Bergman kwam kijken hoe mooi en ook moeilijk het synchroonzwemmen is. Ze heeft de beginnende synchroonzwemsters tijdens het diplomazwemmen gezien en ook zwommen de junioren en de Age 2 een demo van hun uitvoering. Aan het einde reikte ze ook een aantal diploma's uit aan de zwemsters. Het was al met al een zeer geslaagd weekend.

De Age 2 zwemsters van Cadans en Polar Bears in Raalte.