Afbeelding
Foto: PR commissie HVB

Lopers van Hardloopvereniging Beuningen bij Zevenheuvelenloop

Sport

NIJMEGEN - De traditionele Zevenheuvelloop leverde niet alleen een wereldrecord op. Ook de lopers van Hardloopvereniging Beuningen lieten zich van hun beste kant zien. Met name bij de dames werd op zondag hard gelopen.

Esther Arntz was niet alleen de snelste dame van HVB, ze liep ook een dik persoonlijk record met 71.23. Jesca Brouwer deed 74.33 over de 15 kilometer en dat was ook haar beste tijd ooit. Bij de heren leek de troonwisseling aanstaande, door de opmars van jongere talenten, leek het tijdperk van Gijs van den Hurk voorbij. Ondanks dat hij drie dagen van de antibiotica was, liep hij weer een prima wedstrijd met 63.07 en liet en passant de jonge leden achter zich. Frans Buil kwam nog dichtbij met 64.39 en collega trainer Wil presteerde ook prima met 65.20. Na afloop was er de lekkere soep van Ans met broodjes en kon onder genot van een drankje de wedstrijd, geëvalueerd worden. Jos en Karin zorgde dat men niks tekortkwam. Totaal waren er 33 HVB leden actief op deze zonnige zondag.

Op zaterdagavond liepen 28 leden mee, in een heel andere sfeer met lampjes aan de kant en sterren in de lucht. Hier was Jacco Wienen met 35.21 de snelste HVB loper, bij de dames gaf nieuwe lid Wiebke Lukker, haar visite kaartje af met 37.00. Bij terugkomst vonden de koffie met broodjes gretig aftrek.

Mooiste constatering is dat er steeds meer jongere aansluiten bij HVB.