DSZ wint inhaalduel tegen Victoria en staat tweede in de competitie

Sport

AFFERDEN - De wedstrijd werd eerder dit seizoen afgelast vanwege een te drassig veld. Nu begon de wedstrijd droog maar in de tweede helft zou de regen met bakken uit de hemel vallen.

De wedstrijd begon afwachtend van beide zijden. Het was vooral een gevecht op het middenveld met enkele plaagstootjes voor de goal. Na een klein kwartier kwam het duel los. Een aanvaller van Victoria krijgt ruimte om aan te leggen voor een schot en deze gaat hard over de keeper in de goal, 1-0 voor Victoria. Ze zouden hier niet lang van kunnen genieten. Twee minuten na de openingstreffer is het alweer 1-1. Een corner van Bram van Baren wordt door Laurens van Dreumel met een bekeken kopbal buiten bereik van de keeper binnen gekopt. Ook hierna zou het weer over en weer blijven gaan met kansen voor Victoria en DSZ maar de keepers hielden hun doel schoon. Even voor rust wordt DSZ wat sterker en krijgt uitgelezen kansen om op voorsprong te komen. De van een blessure teruggekeerde Jesper van Cleef bleef achterin rustig aan de bal waardoor Victoria aan het eind van de eerste elft nauwelijks meer aan gevaarlijke aanvallen toekwam. De rust werd bereikt met een terechte gelijke stand van 1-1.

Na de rust vervangt Rens Smidt de geblesseerde Laurens van Dreumel die na een zware overtreding net voor rust niet meer terugkeert in de tweede helft. De eerste minuten na rust zijn in het voordeel van Victoria. Thijs van Dreumel redt DSZ door een bal van de lijn te halen. Na een kwartier spelen wordt DSZ sterker en sterker. Victoria dat in de eerste wedstrijden van de competitie maar moeilijk tot scoren komt komt zwaar onder druk te staan. De verdiende 2-1 voor DSZ komt uit een penalty gescoord door Maarten van Dreumel. Hij benutte deze feilloos nadat Roy Peters omver werd gelopen in het strafschopgebied. Inmiddels is het hard gaan regenen maar de ploegen ondervonden daar niet veel hinder van, het publiek daarentegen wel. Na 27 minuten lijkt de wedstrijd definitief beslist. Een vrije trap van Maarten van Dreumel wordt door Bram van Baren met een fraaie boog over de keeper binnengekopt. DSZ scoorde daarna nog een goal na een prachtige aanval over links. Deze werd helaas voor buitenspel afgekeurd. Even later werd nog een penalty onthouden nadat Stijn de Keijzer na een solo werd gevloerd. Victoria begint in de slotminuten dan toch aan iets dat lijkt op een slotoffensief. Een gegeven penalty ver in blessuretijd wordt door keeper Terrel van den Heuvel met een katachtige reactie over de lat getikt. Het blijft 1-3 waardoor DSZ stijgt naar de tweede plaats in de competitie.