Wedstrijden Touché

Sport

DREUMEL - Zondag 28 oktober was alweer het tweede toernooi voor Martijn, Toine, Wout en Peer "de jongens van Touché". 

Om 10:00 uur hadden ze de eerste wedstrijd tegen Kidang. Mooi om te zien dat ze groeien per wedstrijd. De service gaat steeds beter er worden zelfs geplaatste ballen geserveerd. Met een zeer lichte bal kwam niet iedere pass goed aan, maar met spelvreugde en fanatisme gingen de rally's over en weer. Na een pauze om de boterhammen op te eten begon de tweede wedstrijd tegen Pegasus, maar niet zonder eerst onze zelf bedachte yell. Hoi Hiep klinkt er dan door de hal. Zelfs de meegereisde supporters yellen mee. Met mooie rally's en geplaatste ballen over het net gingen de jongens er tegenaan. De tegenstander bleek in dit geval iets te sterk, maar het was mooi om te zien dat Touché het er niet bij liet zitten, er werd gestreden om iedere bal. De laatste wedstrijd was tegen Blok, een tegenstander die Touché vaker tegen gekomen is.

Deze wedstrijd was ook de leukste om te zien. Er ontstonden zelfs rally's waarbij de bal wel 5 keer over het net gespeeld werd zoals volleybal hoort te zijn. Passend ging het weer een stuk beter als de vorige 2 wedstrijden. Na, voor sommige, een korte vakantie in het veld werd de laatste set net verloren en ging Touché weer richting Dreumel met weer genoeg ideeën om te trainen.

De meiden van niveau 4 hadden allemaal een beetje een zware zaterdagavond gehad waardoor de eerste partij uitkwam op een verliesje. Maar...... het tweede wedstrijdje begonnen ze al wakker te worden en werd het gelijk spel. In de pauze nog even bij elkaar komen en een goede yel erbij en de derde wedstrijd was een makkie! Hartstikke gewonnen!! Dat was een fijne afsluiter. In de middag kwamen ook de meiden van Niveau 5 in actie! We waren mooi op tijd, maar ze hadden helaas nog geen bal geraakt voordat de eerste wedstrijd begon. Als een oeroude diesel kwamen ze op gang. In de 2e set dus pas. Betere service en alerter tijdens het spel. De tweede wedstrijd was een heel lastige. De tegenstander Kidang was echt een maatje te groot. Vol goede moed naar de derde wedstrijd. Deze tegenstander was gelijkwaardiger gelukkig. Dat is toch beter voor de gemoedstoestand van de meiden. En zoals de yell van de meiden zegt: Yell yell yell, winnen doen we wel, En doen we dat niet, dan hebben we geen verdriet! Hey!

Touche MB1 moest zaterdag vroeg uit de veren voor de wedstrijd tegen Trivos MB3. Om 09.00 stonden de meiden in het veld. Al snel in de eerste set werd duidelijk dat Trivos geen partij zou worden voor de meiden. Touche legde meteen een hoge servicedruk waardoor de Wijchense ploeg niet aan spelen toe kwam. In de 2e en 3e set was er nauwelijks tot geen tegenstand. Christien Heijnen serveerde 16 punten achter elkaar door en de enige tegenpunten die Touche kreeg waren door eigen fouten. Met een dikke 25-7 en 25-8 werd de wedstrijdwinst veilig gesteld en waren de meiden geen moment in gevaar. In de 4e set werd er wat gespeeld met de opstelling en bleek het lastig om de concentratie te bewaren in de verder tamelijk eenzijdige wedstrijd. Hierdoor profiteerde Trivos wel even van het gerommel aan de overkant. Door een dubbele wissel waarbij Lieke Megens en Indy Hoks in de wedstrijd werden gebracht werd het team weer even opgefrist en dat was voldoende om de wedstrijd eenvoudig naar eigen hand te zetten: 17-25. Met deze mooie 0-4 overwinning neemt Touche nu de 3e plek op de ranglijst in. 

Touche MA1 speelde zaterdag thuis met Martijn erbij als mini van de week voor de eerste service. Het was een 3-1 overwinning voor Touché.