Strijd en veerkracht brengt DSZ 1 de winst in Heumen

HEUMEN - Trainer Tonnie Van Dreumel moest voorafgaand aan de wedstrijd even puzzelen om zijn opstelling te kunnen maken. Door blessures bij enkele basisspelers was enige creativiteit geboden. Uiteindelijk zou er een elftal staan dat in een enerverende en spannende wedstrijd met 5 – 3 wint van Heumen.

DSZ kwam sterk uit de startblokken en al na 5 minuten stond het 0-1 door een doelpunt van Laurens van Dreumel op aangeven van Roy Peters. Hierna zou DSZ vele kansen creëren maar helaas bleef een snelle verdiende tweede treffer uit. Heumen kreeg geen vat op het spel van de Leeuwenaren en het enige gevaar van de thuisploeg zou kunnen komen uit vrije trappen of een corner. Na 24 minuten kwam dan toch de 0-2. Pim van Wolferen was diegene die In een supersnelle aanval op links met een pass over de verdediging Lars Spanbroek bereikt. Deze wist met een fraaie lob te scoren. Roy Peters was hierna enkele keren in de gelegenheid om een medespeler vrij voor de goal in spelen en zodoende wedstrijd op slot te gooien. Hij ging voor eigen succes en was daar helaas niet doeltreffend mee. Dan komt Heumen weer in de wedstrijd. Terrel van den Heuvel kan niet bij een inzet van de spits van Heumen en het staat 1-2. Enkele minuten later was Heumen alweer gevaarlijk maar Rick Tromp gooit zich in de baan van het schot en voorkomt hiermee de gelijkmaker.

De tweede helft begint desastreus voor DSZ. Binnen 8 minuten komt Heumen door een penalty en een hard geschoten volley na een corner op een voorsprong van 3-2. Daan Smits was wat ongelukkig in zijn actie binnen het 16mtr gebied wat de thuisploeg de penalty opleverde. DSZ was het hierna even helemaal kwijt en wist nog maar weinig te creëren. Tot overmaat van ramp werd Rick Tromp van het veld gestuurd nadat hij een actie te laat inzet en zijn tegenstander onderuit haalt. Nog 25 minuten te gaan met een achterstand en een man minder. Vreemd genoeg kreeg DSZ hierdoor wel weer de juiste mentaliteit en de wedstrijd keerde weer in hun voordeel. Een schot van Laurens van Dreumel op de paal en een daarop volgend hard schot van Bram van Baren dat wordt geblokt door een verdediger waren de voorbode van een bijna sensationele laatste 10 minuten. In ondertal was het eerst Maarten van Dreumel die voor de gelijkmaker zorgde. 3-3, met nog tien minuten op de klok. Trainer van Dreumel stond voor de keuze. Verdedigen en het punt koesteren of doorzetten en hopen dat het betere spel doelpunten oplevert. Dat laatste dus. In de 86ste minuut liet Bram van Baren de vele meegereisde supporters juichen. Met zijn vrije trap buiten bereik van de keeper was een achterstand omgebogen naar een voorsprong. En net als in de vorige wedstrijd pakte ook Roy Peters in blessuretijd nog zijn doelpuntje mee. Eindstand 3-5.

Een overwinning waar niks op af te dingen valt maar die wel moeizaam tot stand kwam. De veerkracht en individuele acties gaven uiteindelijk de doorslag. A.s. dinsdag de zware bekerwedstrijd uit bij eersteklasser NEC 1.