Eerste puntje voor unitas'28 jo12

Wamel - Afgelopen zaterdag behaalde Unitas'28 jo12, de deze zaterdag in het wit spelende ploeg van trainer Hans van Eck en leider Marcel Zondag haar eerste puntje in deze najaarscompetitie.

Tegen het Drutense DIO'30 jo12-2 werd het uiteindelijk 2 - 2 na een 1 - 1 ruststand. Het waren de bezoekers echter die op voorsprong kwamen, maar nog voor de pauze was ook Unitas'28 doeltreffend via Morgan Buczynski zodat met 1 - 1 de rust kwam. In de 2e helft kwam de thuisclub op voorsprong na een mooie aanval en de voorzet die door Roemer lap werd binnen geschoten. Hierna kreeg DIO'30 meer en meer het heft in handen en moest Unitas'28 keeper Jorn Rikken een aantal keer redding brengen om de voorsprong vast te houden. Een toegekende penalty voor DIO'30 werd huizenhoog overgeschoten, toch kwamen de bezoekers in de slotfase nog terecht op gelijke hoogte. Een harde Drutense inzet werd door Jorn Rikken in eerste instantie goed gepareerd maar de bal belandde uiteindelijk toch nog over de doellijn zodat met 2 - 2 het einde kwam van deze spannende en leuke wedstrijd. Hiermee behaalde de thuisclub het eerste puntje en is de ploeg van de nul én die akelige onderste plek af. Komende zaterdag gaat Unitas'28 op bezoek bij de koploper Elistha en dit zal zeker ook weer een zware wedstrijd worden, maar er in elke wedstrijd zijn winstkansen. De aftrap is al om 9.00 uur op sportpark De Pas in Elst.