Afbeelding
Foto: Body in Balance

Sport 55plus in de Tinnegieter voor mensen met blessures

Sport

BEUNINGEN - Er zijn enkele plekken vrij bij de Body in Balance op de fysio- (fitness- bal) groep. Deze les is een combinatie training waarbij je je conditie, kracht, coördinatie en balans traint.

In eerste gedeelte van de training wordt door eenvoudige aerobics pasjes en opzwepende muziek de conditie flink aangepakt. In de tweede gedeelte, om alle spieren goed te kunnen aanpakken, worden verschillende oefenmaterialen toegepast. Belangrijke oefenmiddel is fysiobal of fitnessbal genoemd die vaak ook in fysiotherapie wordt gebruikt. Er wordt ook gebruik gemaakt van andere oefenmaterialen zoals dynabanden, stokken, gewichtjes, springtouwen, ringen et cetera. Er worden vrije oefeningen op het oefenmatje gedaan maar ook yoga en pilates oefeningen op de fysiobal voor betere balans, kracht en coördinatie van het lichaam (vooral lage rug). Een heel erg gevarieerde les die ook gericht is en goed geschikt is voor de mensen met blessures, maar ook gezonde mensen ter voorkoming van blessures. Aan het einde van de les worden rek- en strek oefeningen gedaan, om de spieren te doen ontspannen en spierpijn te voorkomen.

De les wordt gegeven op: donderdag 16.00 tot 17.30 uur en vrijdag 15.15-16.45 uur in de Tinnegieter. Kosten: 43,50 euro per half jaar. Aanmelden voor een gratis proefles kan via Perspectief: 024-6750939.