Luc te Braake is namens Leones aan de bal.
Luc te Braake is namens Leones aan de bal. Foto: Eddie Pas

Leones keert zonder punten terug uit Oss

Sport

OSS - In de uitwedstrijd bij TOP in Oss is Leones er niet in geslaagd om ongeslagen te blijven, al was gezien het spelbeeld een gelijkspel toch wel het minste waar de geel-zwarten recht op hadden.

In Oss, waar het merendeel van het publiek Leones steunde, begon de wedstrijd aller aardigst. Binnen 8 minuten stond het al 1-1 en dat beloofde veel. Leones begon uitstekend aan de wedstrijd en wist al na 3 minuten gevaarlijk te worden, maar Joshua Lopez Cuijten kon net niet bij de indraaiende voorzet vanaf links. Nog geen 2 minuten later kwam Leones op voorsprong. Bram Kooijmans liet een vrije trap van ruim 40 meter vanaf de rechter zijkant de 16 meter indraaien. Floris Florussen miste de bal maar net die daarop, zonder dat er nog iemand aanzat, met een stuit in het doel verdween. Vlak hierna kreeg Stefan de Jong de kans op de 0-2 maar zijn inzet kon met moeite worden gekeerd door doelman Jeffrey Vendrig van TOP. Lang kon Leones echter niet genieten van de voorsprong, want na een te korte terugspeelbal werd er door Leones doelman Noud Koppers een overtreding gemaakt en wist Mees Linders de toegekende strafschop te benutten. Hierna was het
TOP dat de eerste helft het overwicht had. Met lange ballen werd de defensie van Leones onder druk gezet, maar door enkele goede reddingen bleef het gelijk. De wedstrijd was behoorlijk fysiek waarbij de duels het meest door TOP werden gewonnen, waarbij ze veel kleine slimme overtredinkjes maakten waar de scheidsrechter slecht het oog in had.

In de 2e helft wist Leones zich onder de druk van TOP uit te werken en wist het met veel inzet enkele malen gevaarlijk te worden. De grootste kans was voor Stefan de Jong, die door Milo Prins goed de diepte werd ingestuurd, maar de inzet werd uitstekend gestopt door de TOP doelman. Leones bleef het betere van het spel houden en leek af te stevenen op een resultaat, maar 8 minuten voor tijd greep het niet in toen Mees Linders op de hoek van de 16 meter de bal aan kon nemen en met een goed schot de kruising vond.

Hierna ging Leones va-banque spelen en werden de ruimtes voor TOP groot, maar liep het niet verder uit. Leones kreeg nog kansjes, maar de alle of niets poging leverde helaas niets op.

Na 4 wedstrijden zijn er 3 koplopers met 8 punten, daarachter staan 3 ploegen met 6 punten gevolgd door 4 ploegen, waaronder Leones, met 5 punten. De staart wordt gevormd door 3 ploegen met 4 punten, waaronder FC Tilburg en 1 ploeg die nog puntloos is. Dit geeft wel aan hoe goed de ploegen in de 1e klasse aan elkaar gewaagd zijn. Zondag speelt Leones om 14.00 uur thuis tegen FC Tilburg.