Unitas'28 JO17 koploper na winst bij Avios/DBV 2 - 3

Maasbommel – Unitas'28 jo17 heeft een meer dan verdiende en zwaar bevochten 2 – 3 zege behaald op Avios/DBV jo17 en heeft zich daardoor aan kop genesteld in de 3e klasse 05.

Op het fraai en goed onderhoudensportcomplex van DBV in Maasbommel begon de bezoekende ploeg van trainer Edwin Lagarde echter slap aan het duel en al binnen 5 minuten stond er 1 – 0 op het scorebord doordat de verdediging niet ingreep en de thuisclub vrije doorgang had om keeper Jur v Hal van dichtbij kansloos te laten. Dit was gelijk ook het sein voor Unitas'28 om er gezamenlijk vol voor te gaan en zich niet verder af te laten troeven door Avios/DBV.

Na een kwartier spelen was het dan ook de sterk spelende Vince den Bieman die goed doorging en de gelijkmaker in de hoek schoot. Hierna kregen de bezoekers, die voor het merendeel in deze wedstrijd de bovenliggende partij waren een handvol kansen om de wedstrijd al te beslissen maar deze waren vooralsnog niet besteed aan de gasten. Aan de andere kant moest enkele keren alert ingegrepen worden om niet opnieuw op achterstand gezet te worden, zodoende kwam met 1 – 1 de rust.

Ook in de 2e helft werd er op het scherpst van de snede gespeeld en maakte de nieuweling Abdoul Campaoré zijn opwachting in de Wamelse ploeg. Hierdoor kwam er meer voetbal inde ploeg en al spoedig zorgde opnieuw Vince den Bieman na een fraaie aanval voor de dik verdiende 1 – 2 voorsprong. Bij de binnenkort 17-jarige Abdoul Campaoré, die sinds kort woonachtig is in Wamel en van Leerdam komt, was te zien dat hij al enige tijd geen wedstrijden meer gespeeld had en nog ritme tekort kwam. Toch kreeg ook hij al kansen om de voorsprong te vergroten. Toen een kwartier voor tijd Dylan v Haren de 1 – 3 in de touwen prikte leek de wedstrijd gespeeld. Echter nog geen 5 minuten later werd een vrije trap fraai binnengeschoten achter de kansloze Jur v Hal waardoor de spanning weer terugkeerde. Ook buiten de lijn was er even wat onrust maar in de slotfase, met een verdienstelijk invallende Wout van de Bos vielen geen doelpunten meer in deze verder sportieve wedstrijd onder correcte leiding. Komende zaterdag is er een inhaalprogramma en is de ploeg vrij. Op zaterdag 27 oktober speelt de ploegweer de eerstvolgende wedstrijd uit bij Hatert, de aftrap op sportpark Vossendijk is om 12.00 uur.