UNITAS'28 2 schakelt DIO'30 2 uit in de beker

Sport

DRUTEN – Op het kunstgrasveld op sportcomplex De Gelenberg,de thuishaven van DIO'30 speelde het 2e elftal van Unitas'28 haar 3epoule wedstrijd tegen DIO'30 2.

Na een aftastend begin ging de ploeg van trainer Edwin Lagarde de strijd aan en werd er bij vlagen aardig gespeeld. Na een half uur spelen werd een Drutense overtreding op het middenveld niet bestraft, waarna de thuisclub er als een haas vandoor ging en de score opende. Toen het vlak voor rust op het middenveld mis ging aan Wamelse kant en DIO'30 uit de daaropvolgende tegenaanval de 2 – 0 binnen schoot leek het bekerduel al beslist.

In de 2e helft liet DIO'30 de teugels een beetje vieren. Unitas'28 profiteerde daarvan en na goed werk van de prima spelende Jorg Dikker was het Mark Kruijzen die de aansluitingstreffer op naam bracht, 2 – 1. Hierna kregen de gasten uit Wamel zelfs nog het betere van het spel en naarmate de wedstrijd vorderde was het in de slotfase Jordy Ebben met een schitterende goal van afstand, die voor de gelijkmaker zorgde.

In de slotfase zorgde Mark van Dodeweerd voor een fraaie voorzet, die even fraai werd binnen getikt door Mark Kruijzen, zodat niet eens onverdiend maar zeker wel verrassend de bekerpoulewinst alsnog mee naar Wamel ging.

Hierdoor speelt de ploeg op zondag 21 oktober de volgende bekerwedstrijd. Komende zondag is de start van de competitie en wel met een thuiswedstrijd tegen Beuningse Boys 4, de aftrap is om 11.00 uur op het eigen sportpark "De Parken" in Wamel.