Afbeelding
Foto: Twan van der Zandt

DIO'30 start competitie tegen RKSV Driel

Sport

DRUTEN - Aanstaande zondag start DIO'30 aan de nieuwe competitie, na een voorbereiding van ruim een maand.

De tegenstander is dan RKSV Driel dat net als DIO'30 ook vorig seizoen in de derde klasse D speelde. DIO'30 was vorig seizoen lang in de race voor een promotie plek maar moest het kampioenschap aan Eendracht'30 uit Mook laten en verloor vervolgens in de nacompetitie van MASV.

Selectie
De selectie van DIO'30, die dit seizoen alleen uit het eerste elftal bestaat, telt 21 spelers waarvan de meeste spelers ook vorig seizoen voor DIO'30 uitkwamen. Zoals altijd zijn er wat spelers vertrokken, maar er zijn ook een aantal nieuwkomers waarvan een aantal wel een verleden heeft bij DIO'30. Met Dennis Amati (ESA) en Stijn Lowiessen (DSZ) zijn er 2 nieuwe keepers. Tom Boerboom, Dadier Casal en Giovanni Leidelmeyer zijn afkomstig van Achilles'29. Owen Mademilia van Woezik, Bryan Croonen van Victoria'25 en Nils Goertz van Stormvogels'28. De selectie staat onder leiding van een nieuwe trainer, Jord Roos, die samen met assistent trainer Wilfred Schoonderbeek een lastige taak zal hebben om uit de vele jonge talentvolle spelers een evenwichtig elftal het veld in te sturen.

Oefenwedstrijden
DIO'30 startte de voorbereiding met 2 gelijke spelen tegen 2 Limburgse vierde klassers. Tegen Stormvogels'28 werd het 0-0 en tegen Vitesse'08 1-1. Daarna werd er eervol met 2-0 verloren van de amateurs van NEC die uitkomen in de eerste klasse. De oefenwedstrijd tegen vierde klasser Heijen werd gewonnen met 3-0 waarna er werd gestart met de poulewedstrijden in het bekertoernooi. De eerste bekerwedstrijd eindigde in een zeer ruime zege tegen Edesche Boys. Het werd maar liefst 15-1.

Bekerwedstrijd
De bekerwedstrijd tegen Aquila uit Dreumel werd met 4-0 gewonnen. Om alle spelers wat speeltijd te gunnen werd er vervolgens een oefenwedstrijd gespeeld tegen Nijmegen die met 2-1 werd gewonnen. De voorbereiding werd afgelopen zondag afgesloten met de derde bekerwedstrijd. ONA'53 uit Wageningen kwam op bezoek. DIO'30 had aan een gelijkspel genoeg maar wist na een vroege tegentreffer toch nog met 5-1 te winnen. Joram Pijl scoorde kort voor rust de gelijkmaker en na rust werd de zege definitief veiliggesteld door doelpunten van Giovanni Leidelmeyer (2x), Juul Janssen en Bryan Croonen. Met 3 ruime overwinningen heeft DIO'30 zich overtuigend geplaatst voor de knock-out fase van de KNVB beker.

Vooruitblik wedstrijd tegen RKSV Driel
De wedstrijd van aanstaande zondag is voro DIO'30 meteen een lastige wedstrijd, want RKSV Driel speelde vorig seizoen net als DIO'30 in de bovenste regionen van de derde klasse D. De thuiswedstrijd was met 3-4 doelpuntrijk maar betekende net voor de winterstop wel het eerste verlies voor DIO'30 dat toen nog riant aan kop ging. De uitwedstrijd tegen het einde van de competitie werd door DIO'30 overtuigend met 3-0 gewonnen maar DIO'30 kon daarmee helaas geen aanspraak meer maken op de titel. . Hoe de krachtsverschillen dit seizoen zijn moet nog blijken. De wedstrijd op sportprak de Gelenberg begint om 14.00 uur.