Anja Seelen.
Anja Seelen. Foto: Maik Jansen

Sportmasseur Anja Seelen helpt wielrenners naar de eindstreep

Sport

DREUMEL – Nog even en het is zover: Nederlands oudste wielerwedstrijd komt op 16 september door West Maas en Waal. Het is de 66e editie van Olympia's Tour en sportmasseur Anja Seelen uit Dreumel speelt een belangrijke rol voor de Brabantse wielerploeg Het Snelle Wiel.

Deze wielrenwedstrijd die op 11 september start in Assen is een opleidingskoers voor de Beloften van Nederland en buitenland. Er zijn elf renners, die de afgelopen twaalf jaar gewonnen hebben, beroepswielrenner geworden.

Drukke week

Sportmasseur Anja Seelen heeft een drukke week tijdens de Olympia's Tour. Zij zorgt onder andere voor 'de benen warm zetten' voor de start, het leveren van bidons en gelletjes tijdens de wedstrijd en het 'uitmasseren' na de finish. Anja Seelen vertelt enthousiast: 'De hele dag ben ik nauw betrokken bij de zes renners van Het Snelle Wiel. Als sportmasseur, verzorger en vertrouwenspersoon is het hard werken, maar dat geldt net zo voor de jongens die intensief bezig zijn. Ik heb maar één doel: dat zij prettig en hopelijk blessurevrij de eindstreep halen.'

Affiniteit met wielrensport

Met passie vertelt Anja over haar vak als sportmasseur: 'Ik heb altijd al affiniteit gehad met sport, en met name voor de wielrensport. Ook omdat mijn zoon wielrenner is, kom je in het wereldje. Tien jaar geleden ben ik omgeschoold tot sportmasseur. Dat had ik veel eerder moeten doen, want ik heb het mooiste beroep van de wereld. Ik werk met jongeren, ik kom op de mooiste plekken en ik ontmoet interessante mensen.'

Anja Seelen is allround sportmasseur en wil zich hierin blijven ontwikkelen. Inmiddels mag zij Medical Taping toepassen, een techniek waarbij gebruik wordt gemaakt van de natuurlijke herstelprocessen van het lichaam. Ook heeft zij de Soigneurslicentie behaald bij de KNWU (Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie) en zorgt zij ervoor dat tijdens en na de wedstrijden de renners en renster in topconditie zijn en blijven. 'Door individuele sporters daar te brengen waar hun persoonlijke doel ligt, draag ik een steentje bij. Een klein steentje, maar een heel mooi steentje. Daar krijg ik onwijs veel energie van', aldus Anja Seelen.

Door Anne-Bregtje Schelfhout