Afbeelding
Foto: DijkenSport.nl

De Wijzer uit Beneden-Leeuwen actiefste school bij DijkenSport.nl

Sport

WEST MAAS EN WAAL - Ook dit jaar kende de Rabo jeugdlopen van DijkenSport.nl met 182 DijkenLopers weer een enorm groot aantal jeugdige deelnemers.

Naast de hardloopclinics, die de kinderen op school kregen van Actief Maas en Waal, is nóg een element toegevoegd om de jeugd te stimuleren, namelijk de speciale wisselbeker voor de actiefste basisschool.

Het gaat hierbij niet alleen om het aantal deelnemers, maar om het percentage leerlingen dat deelneemt. Met deelnamepercentages van 19 tot 22% waren de verschillen tussen de scholen in West Maas en Waal heel klein. Basisschool de Wijzer uit Beneden-Leeuwen is met een deelname van 49 van in totaal 232 leerlingen dit jaar de winnaar.

Dinsdagmorgen verraste Marion van de Veerdonk van de commissie Hardlopen - namens DijkenSport.nl - de jeugdige DijkenLopers van De Wijzer met de mooie wisselbeker. De beker werd overhandigd aan juf Liesanne die dit schooljaar alle gymlessen verzorgt. Een extra beloning voor de school die heeft ingestoken op meer en beter bewegingsonderwijs.