Leones walst over Tricht heen

BENEDEN-LEEUWEN - Afgelopen zaterdag was sportpark 'Het Zijvond' het toneel van de eerste bekerwedstrijd van Leones. VV Tricht uit de 2e klasse zaterdag was de tegenstander. Na een snelle voorsprong van de thuisploeg kwam Leones niet meer in gevaar.

Al na tien minuten lag de bal in het net van de heren uit Tricht. Bram Kooijmans wist met een indraaiende vrije trap keeper Nicky Janssen op fraaie wijze te passeren. Leones bleef aanvallen en had veruit het meeste balbezit. De uitploeg kwam er geen moment aan te pas. Ondanks het overwicht wist Leones in de eerste helft weinig uitgespeelde kansen te creëren. De enige kansen die zich voordeden waren de vele corners waarbij met name Floris Florussen een aantal keren bijna het doel wist te treffen. Ruststand 1-0

Na rust ging Leones onverminderd door met de druk uitoefenen op de uitploeg. In de tweede helft resulteerde het getoonde spel, in tegenstelling tot de eerste helft, wel in kansen. Een kwartier na rust mocht Joshua Lopez Cuijten aantekenen voor de 2-0, toen hij na een diepe bal vanuit het middenveld de bal snoeihard in de verre hoek schoot. Tien minuten later was het de sterk spelende Milo Prins die de bal kon intikken na een mooie actie van aanwinst Stefan de Jong. Tricht was totaal overdonderd na de 3-0 en het zag er dan ook niet naar uit dat Leones ietwat rustiger aan ging doen. Integendeel, een kwartier voor tijd was het alweer 4-0 toen verdediger Maikel van Haagen de bal voor het intikken had na een blunder van de Trichtse doelman. Spits Stefan de Jong mocht vijf minuten voor tijd ook nog zijn goaltje meepikken, na fouten achterin bij Tricht strafte hij het geklungel genadeloos af. In de laatste seconden van de wedstrijd werd het zelfs nog 6-0, toen Marc van Sommeren zijn invalbeurt beloonde met een fraaie kopbal in de bovenhoek.

Door deze overwinning staat Leones bovenaan in de bekerpoule. Volgende week spelen de heren uit Lauwe een uitwedstrijd tegen Delta Sports uit Houten (Utrecht), bij een overwinning is Leones zo goed als zeker door naar de volgende ronde.