Afbeelding
Foto: Reinier Jansen

Inschrijven voor DijkenSport.nl kan nog tot 31 augustus

Sport

BENEDEN-LEEUWEN - In het eerste weekend van september vindt het evenement Dijkensport.nl plaats.

Dit jaar is de 19e editie en als vanouds staan er weer veel sportieve activiteiten voor wandelaars, fietsers, hardlopers, skeeleraars en wielrenners op het programma. Inschrijven voor de verschillende onderdelen kan nog tot en met vrijdag 31 augustus. Skeeleraars kunnen ook nog op 2 september ter plekke inschrijven. Voor het Bourgondisch Fruitwandelen en Fruitfietsen is inschrijven helaas niet meer mogelijk.

DijkenSport.nl heeft ook dit jaar weer enkele vernieuwingen en veranderingen doorgevoerd:

DijkenLoop
Op 2 september loopt de Uit®waarde TrailRun van 10 km door de uiterwaarden van de Waal. De jeugdlopen zijn weer terug op de zondagochtend. En natuurlijk hebben we voor de hardlopers ook weer wat mooie alternatieven: bedrijvenloop 10 km en de welbekende 5, 10 km en halve marathon.

Skeeleren over Dijken
De skeelertocht op 2 september is een vrije tocht van 42 km. Er kan gestart worden tussen 9.00 en 9.15 uur. Op twee punten worden verzorgingsposten ingericht. Ook wordt op de route op verschillende plekken gezorgd voor muzikaal entertainment.

Rabo Ploegentijdrit
Maximaal 75 ploegen van vier wielrenners rijden op 2 september vanaf 13.00 uur zes rondes van 6 km waarvan 2,5 km over de Waalbandijk. Om de ploegen nog beter te kunnen volgen, wordt er een groot LED-scherm geplaatst, waarop de tussenstanden van de teams te zien zijn.

MTB Tijdrit
Op zaterdag 1 september bieden we een nieuw onderdeel aan voor de jeugd: de Rabo Mountainbike Tijdrit. Samen met de jeugdcommissie van RTV De Leeuwen organiseren we deze individuele tijdrit.

Sportief Genieten Dankzij de Dijken
De ruim 5000 deelnemers starten en finishen dit jaar voor het eerst allemaal bij de Wiel, een van de mooiste plekken van Beneden-Leeuwen. Daarna krijgen ze al gauw genoeg de Waaldijk en de prachtige uiterwaarden in beeld. Daar ervaren en beleven zij letterlijk de slogan van DijkenSport.nl: Sportief Genieten dankzij de Dijken.

Kijk voor meer informatie en inschrijven op: www.dijkensport.nl

Afbeelding