De kampioensteams van Leones.
De kampioensteams van Leones. Foto: Herman van Beek

Voor Leones kan seizoen 2017/ 2018 de geschiedenisboeken in

Sport

BENEDEN-LEEUWEN - Alle seniorenteams kampioen, het lijkt een onhaalbare droom. Voor Leones werd het echter allemaal werkelijkheid. Met name Leones 1 maakte er in de laatste maanden een waar spektakel van.

Het eerste elftal kwam na een wisselvallige eerste seizoenshelft snoeihard terug, en wist zich in de laatste weken echt te mengen in de titelstrijd, die uiteindelijk nipt werd gewonnen. In de winterstop stond het vlaggenschip van de club nog in de gevarenzone voor degradatie.

Trainer Martijn Bartels kreeg de boel weer goed op de rit door meer op het resultaat te gaan voetballen; er werd niet altijd mooi gevoetbald, en zelfs regelmatig pas in de laatste minuten gewonnen, maar uiteindelijk kon, na een bloedstollende eindfase, toch het kampioenschap worden gevierd. Na zestien jaar keert Leones terug in de eerste klasse, waar het ook Woezik uit Wijchen weer tegenkomt.

Ut Twidde
Het tweede elftal wist eveneens niet te imponeren in de eerste seizoenshelft. In maart stonden de jongens van Rick Peters nog op de achtste plaats. Een reeks van zeventien overwinningen, waaronder drie bekerwedstrijden, zorgde er echter voor dat 'ut Twidde' op de laatste speeldag de schaal mocht hijsen. Hierdoor komt de ploeg volgend jaar uit in de reserve hoofdklasse. Het tweede wist daarbij ook nog de bekerfinale te halen, maar na een bloedstollende wedstrijd (5-4) ging de beker naar de thuisploeg: Go Ahead Kampen.

Negentien overwinningen
In tegenstelling tot de eerder genoemde teams domineerde Leones 3 dit seizoen vanaf het begin al de competitie. Met negentien overwinningen uit tweeëntwintig wedstrijden mag de ploeg zich terecht de beste noemen. Volgend jaar komt dit team uit in de zesde klasse. De buitenwereld was zo onder de indruk van de technische staf dat assistent-trainer Arnoud Steenkamp zelfs is overgenomen door Leones 5.

Sterke eindsprint
Het laatste seniorenteam van de Leeuwense voetbalclub mag natuurlijk niet ontbreken in dit illustere rijtje. Ook Leones 4 sleepte dit jaar de titel binnen. Na een sterke eindsprint in de laatste speelrondes wist het team,waar gezelligheid op één staat, SCP uit Puiflijk achter zich te laten.

Al met al is dit voor heel Beneden-Leeuwen een seizoen om nooit meer te vergeten. Met het zicht op komend seizoen zijn er enkele wijzigingen doorgevoerd. Zo heeft Leones de selectie flink uitgebreid met vooral eigen jeugd, maar ook met routinier Floris Florussen, die terugkeert op het oude nest. Leones gaat dus met goede hoop de eerste klasse in.

Door Brent van Erp