Afbeelding
Foto: Reinier Jansen

Tiende keer MAS sportolympiade Pax Christi College

Sport

DRUTEN - De kunstgrasvelden van Dio'30 zijn 14 juni het terrein voor de MAS Sportolympiade. Een actieve en sportieve dag voor ongeveer zevenhonderd leerlingen van de groepen 6 en 7 van basisscholen in de gemeenten Druten en West Maas en Waal. De dag wordt georganiseerd door het Pax Christi College vanuit de samenwerking met Actief Maas en Waal.

Dit jaar is de MAS Sportolympiade er voor de tiende keer. Van de zeventien basisscholen doen er vijftien mee. Twee scholen zijn verhinderd in verband met andere schoolactiviteiten. Met deze grote deelname is deze tiende editie weer een succes. Ongeveer zevenhonderd basisschoolleerlingen maken kennis met uiteenlopende sport- en beweegactiviteiten waarbij actief zijn en samenwerken belangrijk is. Ongeveer dertig leerlingen van het Pax Christi College zullen er weer al hun energie en enthousiasme in stoppen. Zowel in de voorbereiding als uitvoering heeft iedereen een taak. Op die manier proberen ze er weer een topdag voor de leerlingen van de basisscholen van te maken. En daarmee ook een geweldige succesbeleving voor hunzelf in het kader van hun maatschappelijk stage.

Vanuit het platform Actief Maas en Waal is in 2009 de MAS Sportolympiade geïnitieerd. Sindsdien wordt het jaarlijks georganiseerd. De leerlingen van het Pax Christi College Vmbo-T leerjaar 3 helpen in de organisatie in het kader van hun maatschappelijke stage. Ze hebben bewust gekozen voor de Sportolympiade. Deze leerlingen worden hierbij begeleid door twee sportdocenten van het Pax Christi College in onder andere het organiseren en een spel leiden.