Martijn Remers.
Martijn Remers. Foto: John van Gelder

Tóch zand voor Drutens Beachvolleybaltoernooi

Sport

DRUTEN - Toen de organisatie van het Drutense beachvolleybaltoernooi begin april te horen kregen dat de 'vertrouwde' zandput van Sagrex leeg was, sloeg de stress even toe. Helemaal toen bleek dat overal in de regio 'volleybalzand' schaars is. Inmiddels is een zandwinner uit Dodewaard gevonden waar de organisatie 750 kuub zand kan afnemen. Tegen betaling weliswaar, 'maar dat mag de volleybalpret niet drukken', aldus Martijn Remers van DVV.

En zo verrijst volgend weekend op het marktplein weer een gelegenheidsstrand van zo'n 2.000 vierkante meter, waar in totaal 130 teams in actie komen. Alleen voor de zondag is er nog plaats voor enkele jeugdteams, de andere poules zitten inmiddels vol. Twaalf uur na de start van de inschrijving was het maximale aantal deelnemers voor de zaterdag reeds bereikt. Dat toont maar aan dat het Drutense beachvolleybaltoernooi ongekend populair is. 'Het leeft ook onder de deelnemers, zo gonst het in februari alweer van enthousiasme in de kroeg, bij de sportclub en in vriendengroepen', vertelt Remers. 'Zoals men bij een concert de wekker zet om op tijd tickets te kopen, zo zit men in Druten om middernacht achter de computer om zich in te schrijven voor het beachvolleybaltoernooi. Om tien seconden over twaalf hadden we al drie inschrijvingen binnen, na een half uurtje dertig. Dat is echt bizar.'
Remers geeft toe dat de noodgedwongen aanschaf van zand een flinke hap uit het budget is. 'Het schrappen van het beachvolleybal evenement was echter geen optie', meent het bestuurslid. 'En daarbij komt dat we volgend voor ons zand gewoon weer terecht kunnen bij Sagrex, dat binnenkort start met het zandwin- en herinrichtingsproject Geertjesgolf.'

Wat er na afloop van het beachvolleybaltoernooi met het zand gebeurt is nog even onduidelijk. 'Wellicht dat andere toernooiorganisaties nog wat kunnen gebruiken, of dat aannemers het van ons over willen nemen', vertelt Remers. Tot die tijd wordt het zand opgeslagen op het braakliggende terrein naast d'n Bogerd, waar het ook komende week ligt, alvorens het naar de Markt gereden wordt.

Publiek
Het beachvolleybaltoernooi wordt gehouden op zaterdag 16 en zondag 17 juni van 9.00 tot 17.00 uur. Publiek is van harte welkom om de deelnemers aan te moedigen. Uiteraard is er gezorgd voor een sfeervol terras met muziek van een dj. Op zaterdagavond is er een barbecue waarvoor men zich nog kan inschrijven via de site.

Meer informatie over het toernooi en inschrijven van volleybalteams (alleen nog jeugdteams), zie www.dvvdruten.nl/beachtoernooi.

Door Aafke Labout