Afbeelding
Foto: Maarten Zondag

Leones kampioen ondanks nederlaag

Sport

BENEDEN-LEEUWEN - Afgelopen zondag kon Leones 1 het feest echt laten losbarsten, nadat het 2e en 3e elftal al kampioen waren geworden. Hiervoor moest wel gewonnen worden van DVC uit Didam, en als dit niet zou lukken, moest Spero verliezen tegen SML.

Leones begon goed aan de wedstrijd, het publiek achter de goal zweepte de jongens goed op en al na een ruim kwartier spelen lag de bal in het doel van DVC. Joshua Lopez Cuijten wist een prachtige voorzet van Bram Kooijmans goed binnen te werken. Lang kon de thuisploeg niet genieten van de voorsprong, want na een halfuur bracht Simon Jan Bruins de Achterhoekers op gelijke hoogte met een lastig schot. De wedstrijd ging gelijk op en het beloofde, zoals verwacht, een bloedstollende wedstrijd te worden.

De verwachtingen kwamen in het tweede deel duidelijk uit. Leones bleef op zoek naar de kampioenstreffer maar werd hard op z'n nummer gezet toen Sven Udink met een fraai schot de 1-2 voor DVC erin schoot. Ondertussen stond SML nog steeds met 1-0 voor tegen Spero, waardoor Spero met één doelpunt nog de titel zou pakken. De slotfase werd nog een waar spektakel. Tien minuten voor het eind kreeg Leones een penalty. Het publiek wist, met de stand van de andere wedstrijd in het achterhoofd, dat dit wel eens de beslissende kon zijn. Joshua Lopez Cuijten wist de bal echter niet voorbij doelman Lesley Udink te werken. Niet veel later kreeg Leones speler Ludo van Wezel nog rood, waardoor de spanning bij het thuispubliek tot optimale hoogte steeg. Echter, in de slotfase werd duidelijk dat SML de 2-0, en niet veel later zelfs de 3-0 maakte, waardoor de buit voor Leones (en voor DVC, periodekampioen) binnen was. Na een veldinvasie van de supporters kon dan eindelijk de langgekoesterde droom, de titel, worden gevierd. De jongens van DVC vierden vrolijk mee en zo was het startschot gegeven van een prachtige feestavond op sportpark "Het Zijvond".

Door de titel komt Leones volgend jaar uit in de 1e klasse, de laatste keer dat Leones zo hoog speelde is alweer 16 jaar geleden.

Door Brent van Erp