V.l.n.r. Jan van Ingen (voorzitter Unitas '28), Kristel van Kruijsbergen, Bert van Swam (voorzitter DSZ)
V.l.n.r. Jan van Ingen (voorzitter Unitas '28), Kristel van Kruijsbergen, Bert van Swam (voorzitter DSZ) Foto: Erik de Heuvel

Dames DSZ/Unitas '28 gaan verder als FC Maas en Waal

Sport

MAAS EN WAAL - Met ingang van het seizoen 2018/2019 is FC Maas en Waal opgericht. Hieronder gaan de dameselftallen van Unitas '28 en DSZ vallen. Afgelopen seizoen werd de samenwerking DSZ/Unitas '28 geïnitieerd om gezamenlijk het vrouwenvoetbal in Maas en Waal naar een hoger niveau te tillen. Bij het bekend maken van de samenwerking werd de intentie al uitgesproken om vanaf komend seizoen onder één naam de samenwerking door te zetten.

Het afgelopen seizoen hebben de besturen van beide verenigingen en de werkgroep de samenwerking verder ontwikkeld. Naast de nieuwe naam van de samenwerking is er ook een nieuw logo en een nieuw tenue. De kleuren zwart en roze zullen de boventoon voeren in de huisstijl van de samenwerking.

Met een nieuw logo, nieuwe tenue en een nieuwe naam wordt er naar gestreefd om volgend jaar twee damesteams actief te hebben. Het eerste dameselftal zal uitkomen in de derde klasse en het tweede team blijft in de vijfde klasse. Naast het veldvoetbal zal FC Maas en Waal ook in de zaal actief te zijn.