Leones koploper na fantastische tweede helft

Zondag 29 april stond voor Leones de op één na laatste thuiswedstrijd van dit seizoen op het programma. SDOUC uit Ulft was de tegenstander. Bij winst zouden de Leeuwenaren de koppositie pakken, omdat Orion vandaag een rustdag had.

De eerste helft begon rustig, beide ploegen tastte rustig af en gevaar bleef uit van beide kanten. Wel was te zien dat beide ploegen vol voor de winst gingen, er werd fel gevoetbald. Pas na een halfuur werd de wedstrijd interessant. Leones moest hier twee tegenslagen verwerken, allereerst kreeg aanvoerder Lester Stofkoper tijdens een sprintduel last van zijn been, wat waarschijnlijk een spierscheuring betekent. Niet veel later bracht SDOUC de stand op 0-1 nadat Leones sluitpost John Verweij niet goed reageerde op een lage vrije trap van Kees van de Pavert. Leones ging gelijk wat feller spelen en in de laatste minuut voor rust resulteerde dit bijna in de gelijkmaker. Niels van den Hoek zag zijn lage schot echter net uit het doel worden gehouden. Ruststand 0-1.

In de tweede helft klapte de thuisploeg er gelijk hard bovenop. Er moest hoe dan ook gewonnen worden. Vijf minuten na rust komt Leones al vrij vroeg met de 1-1, wanneer een vrije trap van Bram Kooijmans verkeerd wordt ingeschat door de doelman van SDOUC. Leones bleef druk zetten en de gasten uit Ulft kwamen er geen moment meer aan te pas. Niet veel later volgde dan ook de 2-1, toen Marco Kooijmans de bal na een rommelige corner binnen wist te tikken. De thuisploeg bleef maar doordenderen en weer vijf minuten later bracht Bram Kooijmans de 3-1 op het scorebord na een goed ingeschoten penalty. Tot onbegrip van de meegereisde uitsupporters was het vijf minuten later wéér raak. Roel Beumer schoot de bal vanaf 20 meter hard en laag over de grond, en gaf doelman Melvin Kersten het nakijken. In de slotfase wist Wouter Bluemink namens de gasten nog iets terug te doen. Met een mooi schot vanaf de rechterkant passeerde hij John Verweij. Eindstand 4-2.

Door deze overwinning staat Leones nu alleen op kop, met Orion en Spero gevolgd op 3 punten achterstand. Orion heeft wel een wedstrijd minder gespeeld. Het wordt dus nog ongekend spannend in de laatste 4 weken.

Resterend programma Leones:
Germania - Leones
Vorden - Leones
SDOUC - Leones
Leones - DVC

Na deze wedstrijden zal blijken welke ploeg volgend jaar mag uitkomen in de Eerste Klasse Zondag.