Volleybal op ’t Geerke uit Puiflijk
Volleybal op ’t Geerke uit Puiflijk Foto: Actief Maas en Waal

Volleybalkriebels voor basisschoolleerlingen Druten

Sport

DRUTEN - Op de basisscholen IKC De Kubus, IKC De Appelhof en 't Geerke wordt er volop gevolleybald deze weken. Ruim driehonderd leerlingen maken kennis met het volleybalspel.

Dit volleybalproject wordt jaarlijks georganiseerd vanuit Actief Maas en Waal en mogelijk gemaakt door de enthousiaste hulp van verschillende kaderleden van de volleybalvereniging Boemerang Komeet uit Druten. Bij iedere clinic zijn er meerdere kaderleden aanwezig die hun enthousiasme voor volleybal overdragen aan de leerlingen en de fijne kneepjes aanleren.

Circulatievolleybal
Na een succesvol volleybalproject in West Maas en Waal, is het nu de beurt aan de basisscholen in Druten. De groepen maken kennis met het circulatievolleybal. In deze vorm staan het gooien en vangen van de bal centraal. Ook de opslag en het 'toetsen' komt tijdens de clinics aan bod. Het uiteindelijke doel is het spelen van een heus partijtje volleybal op niveau 1. Dit betekent, dat de kinderen de bal nog mogen vangen, maar al wel na elke gegooide bal doordraaien in de positie.

Passend vervolg
Na deze twee lessen is er voor de kinderen die geen genoeg kunnen krijgen van het spelletje, de mogelijkheid om twee keer gratis te oefenen. Na de tweede les krijgen de kinderen een briefje mee met informatie over de extra oefenlessen. Deze zullen plaatsvinden tijdens de trainingsmomenten van Boemerang Komeet.

Meer info: www.actiefmaasenwaal.nl