Afbeelding
Foto: Heidi Romijnders- de Swart

Voetballen met vriendinnen bij Maas en Waalse voetbalclubs

Sport

MAAS EN WAAL - Drie Maas en Waalse voetbalclubs nodigen deze en aankomende week meisjes uit de streek uit voor een gezellige vriendinnendag- of avond. Bij Leones in Beneden-Leeuwen, DIO'30 in Druten en Unitas'28 in Wamel staat daarbij, naast de voetbalsport,vooral ook de gezelligheid centraal.

Leones
Dinsdag 24 april is het vriendinnendag bij Leones. Wie altijd al de nieuwe Lieke Martens heeft willen worden, kan haar voeten volgen naar de velden van Leones. De dames en meiden van de Leeuwense club verzorgen een leuke vriendinnentraining van 19.00 tot 20.00 uur. Wie graag kennis wil maken met de voetbalsport kan dat samen met vriendinnen doen. Om 18.45 uur begint het programma. Aanmelden is niet verplicht. Voor meer informatie kan men contact opnemen met Astrid van Gelder via astridenherman@kpnmail.nl.

DIO'30
Ook DIO'30 heet alle voetbalvriendinnen welkom. 'Work hard and play hard' is het motto van de jonge voetbalvrouwen in spe bij DIO'30, want hoe leuk is het om samen met jouw voetbalvriendinnen een middagje ongelimiteerd plezier te maken? Elke jonge voetbalster, ook buiten DIO'30, kan zich opgeven voor een nieuwe editie van de vriendinnendag, die plaatsvindt op vrijdag 20 april aanstaande, van 16.00 uur tot 19.00 uur, op de Gelenberg in Afferden.

DIO'30 vindt dat elke jonge vrouw kennis moet kunnen maken met voetbal. 'Dat we deze passie met elkaar kunnen delen is belangrijk. Op die manier kunnen we verbinden en vrouwenvoetbal een boost geven', aldus DIO'30. Ook als je nieuw bent in voetballand en je vriendinnen al bezet zijn op 20 april, kun je je individueel aanmelden, want er zijn genoeg meiden die dezelfde voetbalpassie delen. Aanmelden kan via dio30meiden@gmail.com. Kijk voor meer informatie op www.dio30druten.nl.

Unitas'28
Aanstaande vrijdag 20 april start om 18.30 uur een vriendinnenavond bij Unitas'28. Op deze avond wordt er getraind en worden er verschillende wedstrijdjes gespeeld. Verder staat gezelligheid centraal en wordt de avond afgesloten met een hapje en een drankje. Iedereen gaat naar huis met een leuke 'goodiebag'. Aanmelden kan per mail via: bff@unitas28.nl.