Leones verspeelt voorsprong in slotfase

Deze zondag kwam Varsseveld op bezoek in Beneden-Leeuwen. Leones was goed in vorm, bij winst zou de koppositie in de derde periode gepakt worden. Leones nam snel de voorsprong, maar na twee late tegengoals werden de drie punten toch niet gepakt.

Beide ploegen begonnen fel aan de wedstrijd. Er werd in hoog tempo afgejaagd waardoor het voetballen voor beide ploegen lastig werd. In de vijftiende minuut kwam Leones toch onverwacht op voorsprong toen Bram Kooijmans een lage bal vanaf de linkerkant door de benen van doelman Riewald speelde. De goal zorgde ervoor dat het tempo wat afzwakte, waardoor beide partijen nauwelijks kansen wisten te creëren. Leones had het meeste balbezit maar wist niet door de verdediging van de Achterhoekers heen te spelen.

In de tweede helft begonnen de Leeuwenaren gelijk fel. Het tempo werd flink opgeschroefd en Varsseveld kwam er de eerste twintig minuten niet aan te pas. In de vijfenzestigste minuut leek de wedstrijd dan ook gespeeld, toen Bram Kooijmans na een goede actie van Dylan van de Ven de bal op een presenteerblaadje kreeg en beheerst afrondde. Leones hield de druk en het tempo hoog en Varsseveld leek geen kans meer te maken. Niets bleek minder waar; in de tachtigste minuut kwam Varsseveld op 2-1 toen Jesse ten Brinke de bal vanaf de rechterkant mooi binnenschoot. Na deze goal bleef Leones op jacht naar de treffer, en bleef het attractief voetballen. Een paar minuten later werd dit bijna beloond, toen Joshua Lopez Cuijten de bal maar net over het vijandelijke doel kopte. Vijf minuten voor tijd wist Varsseveld tegen de verhouding in toch nog gelijk te komen. Cas Kemperman schoot de bal rond het zestienmetergebied goed in de verre hoek. In de allerlaatste minuut leek Leones toch nog de drie punten te verdienen, maar de inzet van Luc te Braake kwam op de paal. 2-2

Door dit gelijke spel stijgt Leones naar de vierde positie en houdt het zicht op de titel. Volgende week speelt Leones in eigen huis de topper tegen Orion, dat eerste staat.