Flamingo's kampioen RECVOL-volleybalcompetitie

PUIFLIJK - In de eerste klasse van de RECVOL-volleybalcompetitie Maas en Waal is Heren 2 van Flamingo's uit Puiflijk afgelopen donderdag kampioen geworden.

In een directe confrontatie met medekoploper Time-Out 1 Maasbommel werden de laatst benodigde punten binnengehaald. De uitslag van deze wedstrijd was 2 -2. Setstanden 22-25, 16-25, 25-22 en 25-22. In een wedstrijd met veel spanning, goed volleybal van beide kanten en gesteund door veel publiek mocht Flamingo's zich eind van de avond kampioen voelen en ook zijn. Maar makkelijk ging het niet.

De eerste set ging lang gelijk op, maar het net iets betere aanvalsspel bracht Time-Out de setwinst. De tweede set was met 16-25 opnieuw voor de bezoekers uit Maasbommel. Dit kwam met name door het uitvallen van set-upper Tonnie de Goey, waardoor de aanval van Flamingo's niet goed meer uit de verf kwam.

Wetende dat Flamingo's twee sets nodig had om kampioen te worden, bracht coach Willie Gommers enkele veranderingen in de opstelling aan en liet het team weer geloven in eigen kunnen. Deze coach is al jaren een belangrijke pion in de successen die Flamingo's behaald.

In set drie had Flamingo's bij voortduring een voorsprong en met name Marcel de Biesen werd steeds goed in stelling gebracht om al smashend een punt te scoren. Set vier was eigenlijk een kopie van set een, maar nu was de thuisclub de net iets betere aanvallende ploeg. Dit resulteerde in een 25-22 setwinst.

Dat dit team, dat al jaren met elkaar speelt, dit jaar kampioen is geworden, had eigenlijk niemand verwacht. Leeftijd, maar met name blessures hebben dit, een wat lastig seizoen gemaakt. Maar teamspirit en goede coaching hebben voor een groot gedeelte bijgedragen aan dit kampioenschap.

Na de wedstrijd werd door een bestuurslid van RECVOL Maas en Waal, de gebruikelijke kampioenstaart overhandigd en vanuit de vereniging werden de spelers verrast met bloemen. Waardering was er van Flamingo's 2 voor Time-Out 1 voor hun sportiviteit en dat men ook bleef nazitten in Dorpshuis de Lier waar alle thuiswedstrijden van de Flamingo's worden gespeeld.