Afbeelding
Foto: Toon Kersten

Derde editie Max Coppes Triathlon-toernooi in Bergharen

Sport

BERGHAREN - In de maand mei wordt door Biljartvereniging Bergharen voor de derde keer het Max Coppes Triathlon-toernooi georganiseerd. Dit is een open individueel biljarttoernooi waarbij iedere speler, wel of geen club- of wedstrijdspeler, kan meedoen.

De naam van Max Coppes is aan dit toernooi verbonden vanwege zijn vele verdiensten voor de biljartsport in het algemeen en Bergharen in het bijzonder. Biljartvereniging Bergharen is in de loop der jaren uitgegroeid tot een vereniging van formaat met ruim 80 leden. Onlangs nog werd het open Nederlands Kampioenschap kader 57/2 in Bergharen georganiseerd waarbij veel toeschouwers konden genieten van wedstrijden op topniveau.

Bij het Triathlon-toernooi worden per wedstrijd drie sets gespeeld, achtereenvolgens driebanden, libre (of kader) en bandstoten. Deelnemers worden ingedeeld in poules van vier en spelen hun wedstrijden in de periode 1 tot en met 18 mei, zowel overdag als 's avonds. Op het inschrijfformulier kan men aangeven welke dagdelen de voorkeur hebben, hier wordt dan zoveel mogelijk rekening mee gehouden. De beste 32 spelers beginnen op dinsdag 22 mei (tot en met vrijdag 25 mei) aan de knock-out fase waarbij alleen 's avonds wordt gespeeld. De finale is uiteindelijk op zaterdag 26 mei.
Het aantal te maken caramboles is afhankelijk van het moyenne van de desbetreffende speler. In de poules wordt er naar gestreefd om zoveel mogelijk gelijkwaardige tegenstanders te treffen.
Voor de beste 4 spelers is een klein geldbedrag te winnen. Het inschrijfgeld bedraagt € 5,00.
Inschrijven kan tot 22 april.

Het inschrijfformulier en verdere informatie is te vinden op de website van de vereniging: www.biljartverenigingbergharen.nl