Logo demaasenwaler.nl
HCD MA1 afgelopen zaterdag in actie tegen Salland.
HCD MA1 afgelopen zaterdag in actie tegen Salland. (Foto: Britt Raafs)
Vereniging in beeld

Vereniging in Beeld: Hockeyclub Druten

  Sport

Doelbewust werken aan kwaliteit

In deze rubriek halen wij verenigingen uit ons verspreidingsgebied voor het voetlicht. We belichten niet alleen de activiteiten, maar ook de plannen en de aandachtsvelden van de vereniging. In elke aflevering staat één vereniging centraal. Dit keer is dat Hockeyclub Druten (HCD).

HCD bestaat ruim tien jaar en heeft een fraaie accommodatie op sportpark De Gelenberg in Druten. De club is eigenlijk een doorstart van Sticks'71, dat na vijfentwintig jaar ophield te bestaan. In 2005 volgden initiatieven weer met hockey te beginnen en werden de krachten gebundeld. Enthousiaste (oud-)leden werden met succes gemobiliseerd en een nieuwe fase brak aan.

Bij de vereniging wordt de hockeysport vooral beoefend door de jeugd. HCD telt bijna 350 jeugdigen van zes tot achttien jaar en zo'n 100 volwassen leden. Voorzitter René Pit: 'Je zou ons kunnen zien als een opleidingsinstituut voor de jeugd. We hebben een flink aantal jongens- en meisjesteams, hoewel het aantal volwassenen gestaag toeneemt.'
Voor de club blijkt het moeilijk de jeugdleden na hun achttiende vast te houden. 'Ze trekken meestal weg om te gaan studeren. We hopen dat ze na hun studietijd terugkomen, maar zekerheid heb je nooit. Qua accommodatie zitten we goed, met twee kunstgrasvelden op basis van zand en een gezellig nieuw clubhuis', aldus Pit.

Kwaliteitsimpuls
'Ons speerpunt is het werken aan de kwaliteit van het kader. We gaan verder investeren in training en opleiding, en hebben plannen de trainers, coaches en scheidsrechters binnen HCD kwalitatief naar een hoger niveau te brengen. Met die 'scholing' brengen we in de komende jaren meer professionaliteit. Het streven is gericht op het bieden van meer hockeyplezier, onder andere door de techniek beter onder controle te krijgen', aldus de enthousiaste voorzitter. De verhoging van de kwaliteit bij het kader zal vervolgens doorwerken naar de prestaties op het veld en in de zaal.

Proeftrainingen
De club onderneemt ook jaarlijks acties voor nieuwe aanwas. Op woensdag 18 en 25 april kunnen basisschoolkinderen aan proeftrainingen meedoen. Meer informatie over de club en de proeftrainingen: www.hockeyclubdruten.nl.

Door Anton Janssen

Meer berichten