Dijkensport, skeeleren, dijken, sporten
Dijkensport, skeeleren, dijken, sporten Foto: Reinier Jansen

Dijkensport in nieuw jasje

Sport

BENEDEN-LEEUWEN - Met de Dijkensport in zicht is het programma in een nieuw jasje gestoken. Zoals andere afstanden bij het hardlopen, aanpassingen in de skeelertocht en een ander startpunt van het Bourgondisch Fruitfietsen en Fruitwandelen. Daarbij heeft de Dijkensport ook nieuwe onderdelen in petto.

Het programma op 1 en 2 september ziet er als volgt uit:

Zaterdag 1 september staan de Bourgondische onderdelen (Fruitwandelen en Fruitfietsen) gepland en deze starten dit jaar vanaf het Wielplein. Een nieuw onderdeel is de MTB tijdrit, speciaal voor de jeugd en georganiseerd rondom de Wiel. Het avondprogramma staat in het teken van de kleurrijke ColorRun (12 tot en met 19 jaar).

Zondag 2 september start met Skeeleren over Dijken, een toertocht van ongeveer 42 kilometer. Daarna starten de verschillende hardlooponderdelen: de halve marathon, de 5 kilometer en 10 kilometer. De 10 kilometer kent dit jaar nog een variant: de 10 kilometer bedrijvenloop. De jeugdlopen zijn weer terug op de zondagmorgen.

Nieuw op zondag is de TrailRun, start in Beneden-Leeuwen. Er is een prachtige route uitgezet in de uiterwaarden van de Waal met een afstand van 10 kilometer. Het afsluitende onderdeel, is net als vorig jaar, de RABO Ploegentijdrit. Deze Ploegentijdrit wordt georganiseerd in samenwerking met Ren- en Toervereniging De Leeuwen in Beneden-Leeuwen.

Naast het organiseren van sportieve onderdelen, is er voor de deelnemers en bezoekers een vermakelijk Beweegfeest rondom de Wiel. Meer informatie over het sportevenement is te vinden op: www.dijkensport.nl.