Afbeelding
Foto: Brent van Erp

Leones wint weer in slotfase

Sport

BENEDEN-LEEUWEN - Na de late overwinning op Voorwaarts Twello van vorige week, stond vandaag een thuiswedstrijd tegen AZC uit Zutphen op het programma. Aan Leones de taak om de goede prestaties van 2018 voort te zetten.

De thuisploeg zette gelijk druk op de gasten uit Zutphen. Ruimte om op te bouwen voor de uitploeg was er niet. Al in de eerste minuut lag de bal bijna in het net, toen Bram Kooijmans een hard schot nog net tegen een verdediger van AZC zag vliegen, die daarmee de omspeelde keeper redde. Leones bleef aandringen, had veel balbezit, maar de nauwkeurigheid bij de Leeuwenaren ontbrak voorin. AZC had totaal niets in te brengen in het eerste halfuur en het zag er dan ook naar uit dat Leones toch wel zonder al te veel tegenstand zou gaan winnen. Niets bleek minder waar. Na het eerste halfuur zakte Leones toch wat in en de uitploeg leek hier ook gelijk van te profiteren. In de vijfendertigste minuut werd een vrije trap van AZC maar ternauwernood weggewerkt nadat deze tegen de lat, de lijn, en tegen de paal was aangekomen. De scheidsrechter van dienst bleef zeer stellig en telde het doelpunt niet, tot onvrede van de meegereisde uitsupporters. Het felle voetbal van Leones werd minder, waarna beide ploegen de kleedkamer ingingen zonder goals.

In de tweede helft was het weer Leones dat de toon zette. Maar net als in de eerste helft waren de laatste passes slordig; voorzetten kwamen net niet aan en steekballen belandde vaak in de voeten van de tegenstander. Lang bleef Leones op zoek naar de goal. De Leeuwenaren waren dominant, en hadden veel balbezit. In de zeventigste minuut leek Roel Beumer de score te openen, maar zijn schot kon nog van de lijn gehaald worden. In het laatste kwartier ging Leones, met de twaalfde man in haar rug, nogmaals op zoek naar de 1-0. In de allerlaatste minuut werd dit geduld beloond. Luke van de Ven wist een slecht weggewerkte bal laag binnen te schieten. Eindstand 1-0.

Door deze (terechte) overwinning stijgt Leones naar de vijfde plaats. Volgende week speelt Leones uit tegen directe concurrent Spero.

Door: Brent van Erp