Afbeelding
Foto: Eigen foto

Genieten van de Maas en Waalse natuur tijdens Drutenloop

Sport

UTRECHT - Voor de 30-jarige Geert Litjens wordt de Drutenloop op zondag 8 april een weerzien met het Maas en Waalse landschap. De op de boerderij van zijn ouders in Puiflijk opgegroeide onderzoeker aan de Universiteit in Utrecht verheugt zich er op.

Litjens woont en werkt in de stad Utrecht, hij deed in zijn Maas en Waalse tijd aan judo en na verhuizing werd het hardlopen en snowboarding. Voor het hardlopen traint hij twee keer per week. Dan gaat het van huis uit via de bossen van Amelisweerd terug naar huis, meestal een afstand van tien kilometer. Dan is hij vijftig minuten tot een uur onderweg.

In Druten start Geert op de halve marathon, voor hem een afstand om ervaring op te doen. De loop over ruim twintig kilometer in zijn oude woonomgeving geeft hem motivatie: 'Ze hebben een leuke ronde over de dijk en door de uiterwaarden. Ik kijk er naar uit want ik wil genieten van het weidse uitzicht en de verre blik. Die mis ik in het Utrechtse. Ik ben niet prestatiegericht maar hoop in één uur en 45 minuten binnen te zijn.' Litjens die elke maand een weekend naar zijn ouders komt, wil dit jaar vaker in deze omgeving lopen. Hij koestert plannen om een volledige marathon te doen en moet daarvoor tijd vrijmaken. Meer trainen wordt noodzaak. De marathon zal gezien de vereiste aanpak en voorbereidingen niet eerder dan in 2019 in zijn agenda staan.

Geert Litjens kijkt uit naar 8 april: 'De Drutenloop is een mooi event. Ik heb er hartstikke veel zin in want ik ben een sportief type en vind in het hardlopen de gelegenheid na het werk achter de PC op kantoor, mijn hoofd leeg te maken. In het Utrechtse mis ik het buiten zijn. Dit wordt een gelegenheid om sporten en natuur met elkaar te combineren.'

De rentree bij Maas en Walers lonkt voor Litjens: 'Het geeft me een gevoel van thuis komen. Maas en Waal biedt een mooie omgeving. Nu ik er een tijdje weg ben, ga ik dat nog meer beseffen dan toen ik er woonde. Het landschap heeft een uniek karakter.'

Inschrijven
De Drutenloop is op zondag 8 april. Kijk voor meer informatie en inschrijven op www.drutenloop.nl.

Door Anton Janssen