Leones verliest zeer matig duel

Het enige dat aangenaam was in de uitwedstrijd van Leones bij WAVV in Wageningen was de temperatuur. Het voetbal van beide zijden was van een zeer bedenkelijk niveau en het verlies van 3-1 droeg zeker niet bij aan een optimistisch gevoel bij Leones.

Het eerste half uur van de wedstrijd verliep zeer rommelig. Continu balverlies van beide ploegen zorgde er voor dat er nauwelijks kansen te zien waren. WAVV kreeg een kansje via een schotje in kansrijke positie dat door John Verweij simpel kon worden gepakt en voor Leones was er een goede voorzet vanaf links door Bram Kooijmans die door de WAVV defensie maar net kon worden weggewerkt voordat Dylan v.d. Ven gevaarlijk kon worden.

Na een half uur kwam WAVV op voorsprong uit een vrije trap voor Leones. De bal werd onderschept en WAVV counterde razendsnel. De Leones defensie kreeg nog de kans de bal te ruimen maar slaagde hier niet in en Niek van Ginkel kon simpel raak schieten. Leones leek zich hierna op te richten en kreeg via Milo Prins de kans op de gelijkmaker maar hij schoof de bal voorlangs. Ook een inzet van Bram Kooijmans trof geen doel.

Na rust zette Leones door en kwam na 10 minuten op gelijke hoogte toen Roel Beumer de bal raak schoot na een scrimmage voor het doel. Hierna zakte het spel van Leones weer weg en kon WAVV het initiatief nemen. Na ruim 20 minuten werd een aardige aanval afgerond door Mark Molenaar.
Leones wisselde aanvallend om te proberen nog een goed resultaat te behalen. Kansen leverde dit niet op en in de slotminuut werd het nog 3-1 toen Peer Aldenkamp raak schoot nadat een inzet op de paal was beland.

Leones blijft door dit verlies staan op een 6e plaats maar ziet de kansen die er nog waren in de 2e periode slinken. Zondag speelt Leones om 14.00 uur thuis tegen SML en hopelijk dat er dan voor het publiek meer te genieten valt.

Opstelling Leones: John Verweij, Maikel v. Haagen, Lester Stofkoper (85e Maxim Tromp), Niels v.d. Hoek, Marco Kooijmans (78e Luke v.d. Ven), Milo Prins, Roel Beumer, Marc v. Sommeren (71e Luc te Braake), Dylan v.d. Ven, Joshua Lopez Cuijten, Bram Kooijmans.

Verslag en foto's: Eddie Pas