Logo demaasenwaler.nl
Foto: Wil Repkes

Noodoproep van sportende senioren

  Sport

BEUNINGEN - Per 1 mei 2018 staan in Beuningen ruim zeventig sportende senioren op straat, want hun sportschool dreigt te sluiten. Deze groep doet een noodoproep aan de gemeente Beuningen en aan plaatselijke ruimte-eigenaren.

Het betreft sportschool Fitness Centre Healthy, dat over twee maanden niet meer terecht kan op haar huidige locatie aan het Zonnebloemveld. Ondernemer Annemiek Vroom geeft al vijftien jaar les waarvan de laatste zeven als zelfstandige. Een jarenlange zoektocht naar een ander pand bij gemeente en bedrijven heeft geen geschikt alternatief opgeleverd. Of bestemmingsplannen lagen dwars of de kosten waren te hoog voor deze betrekkelijk kleine organisatie.

Het is de 73 deelnemers in de leeftijd van vijftig tot tachtig jaar veel eraan gelegen om Fitness Centre Healthy te behouden; het vertrouwde, het sociale, voor sommigen al sinds vijftien jaar. Een van de sporters is Ria Robben die het niet eerlijk vindt: "Er wordt zo gehamerd op het feit dat ouderen moeten blijven bewegen. Annemiek draagt daar al jaren enorm aan bij en moet het nu afleggen tegen nieuwe massale sportscholen. Daar voelen de meeste van onze sporters zich echt niet op hun gemak."

De noodoproep van deze senioren-sporters aan de gemeente Beuningen en aan iedereen die een ruimte of een pand van 200 tot 350 m² beschikbaar heeft voor een redelijke huurprijs: Help ons vóór 1 mei 2018! Neem contact op via fitnesscentrehealthy@gmail.com of kijk op fitnesscentrehealthy.nl.

Door Wil Repkes

Meer berichten