Logo demaasenwaler.nl
Foto: Els van Manen

Competitie bridgeclub BOD

  Sport

DRUTEN - Na 5 competitieavonden volgt er bij BC BOD promotie of degradatie voor drie paren in elke lijn. Zo'n laatste competitieavond kan reuze spannend zijn: erop of eronder als je scores niet geweldig zijn geweest en er daardoor veel afhangt van zo'n laatste competitieavond.

In de C-lijn was er promotie voor Henk Hoenderop en Reiny Dijk, die dit ook aan hun stand verplicht waren. Met een monsterscore van 76% op de laatste avond kon hen promotie niet meer ontgaan. De paren: Thea Ebben - Gerrie van Oijen en Rieny van Ispelen - Annie van Zijderveld, vergezellen hen naar de B-lijn.

In de B-lijn vullen zij de plaatsen op van 3 paren die promoveren naar de A. Gerard van de Geijn en Trude van Rossum eindigden bovenaan, gevolgd door de paren Stef Arts - Rien van Veldhuizen en het echtpaar Ans en Ben van de Logt. De strijd aan de kop van de A-lijn is ook elke ronde weer spannend, hoewel Piet van Zwam en John Schrooten zich duidelijk hebben gekandideerd voor de titel van clubkampioen. Zij eindigden op de eerste plaats en lieten het verrassend optredende paar Henny Aalbers – Gerry van Groningen achter zich. De derde positie was er ditmaal voor Wil Langens en Wim van Mourik. Ook enkele paren degradeerden. Voor hen is er de uitdaging om de volgende ronde weer in een hogere lijn te spelen. Dinsdag 20 februari kunnen zij daarmee een begin maken.

Door Jurjo Hagen

Meer berichten