De Zwem4daagse is voor iedereen met minimaal diploma A.
De Zwem4daagse is voor iedereen met minimaal diploma A. Foto: John van Gelder

Zwemmend het nieuwe jaar in

Sport

DRUTEN - Het nieuwe jaar sportief beginnen? Neem dan aankomende week deel aan de Zwem4daagse in zwembad De Gelenberg. Van dinsdag 2 tot en met vrijdag 5 januari kan iedereen, met minimaal diploma A, elke dag een frisse duik in het water nemen, om vervolgens tien of twintig banen af te leggen. Aan het zwemevenement is dit jaar een goed doel gekoppeld: Stichting Wens Ambulance Gelderland. Van elke inschrijving gaat 1 euro naar het goede doel. Tevens kunnen deelnemers zich laten sponsoren om nog meer geld bijeen te brengen.

De Zwem4daagse is een jaarlijks terugkerend gebeuren in het Drutense zwembad. Tijdens de tweede week van de kerstvakantie kan jong en oud in het zwembad baantjes trekken, om aan het eind van de week een medaille te ontvangen. Kinderen tot en met tien jaar en senioren (65+) trekken dagelijks tien baantjes. Deelnemers van elf jaar en ouder zwemmen elke dag twintig banen, wat gelijk staat aan 500 meter. Hiervoor is het zwembad elke dag tussen 17.00 en 19.00 uur geopend. Wanneer de verplichte afstand is afgelegd, kan nog even gespeeld worden in het instructiebad met glijbaan of gebubbeld worden in de whirlpool. Senioren hebben tevens de mogelijkheid om op woensdag- en donderdagochtend hun baantjes te zwemmen.

Gezinnen
Het sportieve evenement wordt met ingang van dit jaar weer georganiseerd door het zwembad zelf. En daar is medewerker Petra Gremmen erg blij mee. 'Er heerste altijd een leuke sfeer in het zwembad, met veel bekende gezichten. Dat hopen we vanaf dit jaar ook weer te zien.' Ze benadrukt dat de Zwem4daagse zeer geschikt is voor gezinnen met kinderen: 'Het is een leuke en sportieve manier om het jaar te beginnen. Daarbij is het een mooie stimulans om te blijven zwemmen.' Ouders kunnen met hun kinderen mee zwemmen, maar dit is niet verplicht. Desgewenst kunnen vader en moeder de kinderen afwisselend begeleiden. Ook is er de mogelijkheid de zwemprestaties vanaf de kant te volgen. Voor diegenen die een avond afwezig zijn, is er de mogelijkheid op een andere avond de afstand in te halen. Op die manier hoopt het zwembad iedereen de gelegenheid te kunnen bieden deel te nemen aan het sportieve evenement.

Goed doel
Met het koppelen van de Zwem4daagse aan een goed doel toont De Gelenberg ook haar maatschappelijke betrokkenheid. Een deel van de inschrijfkosten is bestemd voor Stichting Wens Ambulance Gelderland, die de laatste wens van terminaal zieke en/of bedlegerige mensen vervult. Het zwembad maakte vorig jaar van dichtbij mee hoe belangrijk het werk van de stichting is, toen oud-collega Sylvia, vlak voor haar overlijden, nog eenmaal een bezoek aan het zwembad mocht brengen. Om nog meer geld voor de stichting in het laatje te brengen kunnen deelnemers aan de Zwem4daagse zich ook laten sponsoren. Deelnemers die sponsoren worden hiervoor extra beloond met een presentje. Tevens staat er een collectebus in de hal van het zwembad.

Inschrijven
Deelname aan de Zwem4daagse bedraagt 10 euro per persoon. Inschrijven kan bij de kassa van zwembad de Gelenberg, tijdens de vakantie-openingstijden, en op 2 januari vanaf 16.30 uur. Meer informatie: www.zwembaddegelenberg.nl.